Loading Events
  • This event has passed.

Silicone Soul na 3. Slurp!-u

3 kolovoz, 2013Silicone Soul nastupaju na 3. Slurp! festivalu u Puli 3. kolovoza.

Silicone Soul

Silicone Soul ili Craig Morrison i Graeme Reedie spadaju među rijetke glazbenike koji su se, unatoč prilici da iz underground zakorače u mainstream, odlučili ostati vjerni svom originalnom izričaju. Takva prilika pružila im se 2001., nakon izdavanja planetarnog hita “Right On” po kojem su i danas najpoznatiji, a koji i danas razvaljuje plesne podije i radio postaje širom svijeta. No, iako su tih godina zakoračili u poslove s tzv. ”major” izdavačkim kućama i svjetskim mega-festivalima, 2003., na opće iznenađenje osnivaju vlastitu izdavačku kuću Darkroom Dubs i time se vraćaju u underground izdavaštvo i clubbing.

Specifičnost Darkroom Dubsa je i ta što sami Craig i Graeme gotovo da i ne izdaju vlastitu glazbu kroz njega, već promoviraju glazbenike poput Ralpha Lawsona, Martineza, Anthonya Collinsa ili Extrawelta. Oni se pojavljuju, uglavnom kao selektori za Darkroom Dubs kompilacije, koje su ubrzo postale neizostavni sadržaj svakog deep-tech house DJ casea.

Unatoč povratku u underground, Silicone Soul do danas su nastupali diljem svijeta, kako po brojnim festivalima, tako i po klubovima, u Hrvatskoj posljednji put u Sirupu 2010. i Stereo Dvorani prošle godine. Njihov nastup na Slurp!u dio je njihove europske turneje na kojoj slave 10 godina Darkroom Dubsa.

Domaćini glavnog floora ovaj će put biti BEBETTO i ARSZENIK, dok će vas u Grotlu zabavljati trenutno najpopularniji zagrebački DJ kolektiv EKSTRAKT.

EKSTRAKT: Zagrebački vragolani Mimi, Labud, Novell i Ganik okupljeni pod imenom Ekstrakt, vedre naravi i veselog duha već godinama uveseljavaju zagrebačke clubbere pomno smišljenim konceptom glazbe i dizajna. Promocijom se bave od kraja 90ih, a 2010. godine Ekstrakt dobiva trenutnu formu. Na svojim večerima ugostili su imena poput DJ TLR, Claro Intelecto, Convextion, John Heckle, te mnoge druge, a tradicionalno open air okupljanje na zagrebačkom Sljemenu pod nazivom Ekstrakt z bregov, zagrebačkoj publici predstavlja nezaobliazno druženje za zatvaranje sezone. Ekstrakt nije puka zabava, Ekstrakt je zabava za puk…

Ulaznice:  Pretprodaja 70 kuna, na vratima 80 kuna.

Details

Date:
3 kolovoz, 2013
Cost:
70kn – 80kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Fort Punta Christo
Pula / Štinjan, + Google Map