Loading Events
  • This event has passed.

‘Silk and Stone’ Amire Medunjanin premijerno u Zagrebu

15 svibanj, 2014Pjesmom i videospotom ‘Eleno kerko’ Amira Medunjanin najavila je skori izlazak albuma ‘Silk and Stone’ koji će premijerno predstaviti 15. svibnja u Zagrebačkom kazalištu mladih. Drugi je to od 15 koncerata 10. Vip Zagreb Jazz Festivala nakon sjajnog uvoda s jazz divom Cassandrom Wilson proteklog tjedna u Lisinskom.

Amira Medunjanin

“Imam više razloga radovati se predstojećem nastupu u Zagrebu. Prvi je što sam napokon završila četvrti studijski album i što ga mogu premijerno predstaviti zagrebačkoj publici. Drugi razlog je što ponovno nastupam u tom divnom, meni iznimno dragom koncertnom prostoru. U ZKM-u je prošle godine atmosfera bila fantastična. Ovaj put zagrebačkoj publici će se pored Bojana Zulfikarpašića i Nenada Vasilića predstaviti još dva vrhunska umjetnika, Yurdal Tokcan i Hakan Güngör. Veoma me, veoma zanima kako će publika reagirati na vrlo neobičan spoj instrumenata i glasa. Treći razlog je što se ove godine slavi dvostruki jubilej, 10 godina Vip Zagreb Jazz festivala i 15 godina Vipneta. Nekako su oba broja, 10 i 15 my lucky numbers”, kazala je Amira Medunjanin uoči koncerta u Zagrebu.

Album “Silk and Stone” sniman je krajem 2013. u studiju koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a donosi pjesme kao što su “Čula jesam da se dragi ženi”, “Kradem ti se u večeri”, “Što te nema” i “Iz banju ide šejtan devojče”. Osim sevdalinki Amira snima pjesme i iz drugih zemalja regije, posebno se to odnosi na tradicionalne pjesme iz Makedonije i Srbije. To su pjesme koje, kako će Amira reći, bez obzira gdje su nastale dijele isti senzibilitet i jačinu emocije koje bude kod slušatelja i kod izvođača, odnosno pripovjedača.

Ulaznice po cijeni 100/125/150 kuna su u prodaji online na www.ulaznice.hr te u svim Vip centrima.

Venue

ZKM
Zagreb, Hrvatska + Google Map