Loading Events
  • This event has passed.

Simfonijski orkestar mladih – SO DO – EL Sistema Hrvatska: dobrotvorni koncert u Lisinskom

28 siječanj, 2020SO DO – EL Sistema Hrvatska organizira u utorak 28. siječnja, s početkom u 19:30 sati u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog dobrotvorni koncert za udrugu Krijesnica ‘Mladi – mladima’.

Simfonijski orkestar mladih (Foto: Promo / KD Vatroslav Lisinski)

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska jedini je stalni simfonijski orkestar djece i mladih u Hrvatskoj. Zapravo, imamo dva simfonijska orkestra koja čine stotinjak mladih glazbenika iz Istre i Zagreba koji samostalno djeluju u Istri i Zagrebu, ali se u raznim prigodama spajaju u jedan veliki atraktivan simfonijski orkestar.

Na pozornici će istovremeno muzicirati najviše stotinu mladih osoba sa svojim gostima, od kojih su dolazak dosada potvrdili Radovan Vlatković, hrvatski rogist svjetskog ugleda i kantautor Bruno Krajcar, hrvatski akademski glazbenik i skladatelj.

Orkestrom će ravnati dirigenti Denis Modrušan, Ante Sladoljev i gost iz Venezule, Gerardo Estrada Martinez.

U sklopu koncerta na video zidu prikazat će se spot koji su sa Stjepanom Hauserom naši mladi glazbenici nedavno snimili u Šijanskoj šumi kod Pule te čestitke eminentnih glazbenika iz raznih krajeva svijeta u kojima djeluju ovakvi orkestri, a koji su upoznati s radom  simfonijskog orkestra mladih.

Details

Date:
28 siječnja
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vatroslav Lisinski
Zagreb,