Loading Events
  • This event has passed.

Six Pack, Mašinko i Suho grlo nos u Jedinstvu

25 svibanj, 2012Nakon odličnih nastupa u PAUK-u 2005. i 2008. godine, Six Pack ponovno dolaze odsvirati samostalni koncert, ovoga puta u Pogon Jedinstvo, dvoranu gdje su već nastupili prošle godine na koncertu u čast Antuna Krajinovića – Tune. 25. svibnja, ovog puta službeno prestavljaju svoj najnoviji album Epicentar izdan sredinom 2011. godine.

Six Pack

Six Pack je nastao 1994. u Smederevskoj Palanci i nakon osamnaest godina postojanja potvrđuje se kao jedan od najboljih i najutjecajnijih punk-rock bendova, ne samo u Srbiji, nego na Balkanu, a jednako ga vole i publika i kritika. Recept za uspjeh pronađen je već s prvim albumom i ostaju mu vjerni do danas: energičan, brz i žestok ritam, melodičnost, kvalitetan tekst, jasan stav i snažna poruka koncentrirani u dvije do tri minute. Zato i ne čudi da su velik uspjeh doživjele i pjesme ljubavne tematike (Nekako najviše me boliš ti sigurno je najjača domaća ljubavna punk stvar uz Za tebe od KUD Idijota i Samoću od KBO-a, a ništa slabije nisu ni Ovde je kraj ili Olovke izlomljenog srca) i one političke i socijalne tematike, ispjevane bilo kao direktan napad na sustav, bilo kao njegova kritika ili kritika pasivnog / neuklopljenog pojedinca (2 minuta straha, Pravo na nas, Berza bez granica, Fabrička greška, Poslednja kap… gotovo sve, zapravo).

Nakon albuma “Pretnja ili molitva” (1995.), kultnog “Fabrička greška” (1996.) koji je doživio dva reizdanja, oštrog “Minut ćutanja” (2000.), i izuzetno pjevnog “Musique” (2004.) koji je, nevjerojatno za jedan punk bend u našim krajevima, bio prodavan kao i Čolić, sredinom prošle godine (cover-album “Discover” snimljen je 2007., kako kažu “isključivo iz zabave i u cilju da se prekrati vreme do novog autorskog albuma“) izdaju peti autorski album “Epicentar“, koji će 25.05. u Pogonu Jedinstvo prvi puta predstaviti zagrebačkoj publici.

Teren će Six Packu više nego dostojno pripremiti zagrebački Mašinko, definitivno najveće osvježenje hrvatske punk scene u zadnjih nekoliko godina. Možda neozbiljnih, ali duhovitih i inteligentnih tekstova, u svirci ove šestorke nema baš ništa neozbiljnog, a atmosfera koju naprave nije samo uvod, već je i sama spektakl. Odličan zagrebački punk rock bend je u svojem “never ending touru” održao koncerte po većini zagrebačkih klubova u protekle 2 godine (između ostalih da spomenemo one sa The Adicts u PAUK-u, Cock Sparrerom u Boogaloou, Hladnim Pivom u Areni, na Brucošijadi FER-a, sa FNC Diverzant u KSET-u) i sigurni smo da će i ove večeri itekako dostojno parirati starijim kolegama. A za malo drugačiji zvuk ove večeri pobrinuti će se koprivnički Suho Grlo Nos. Odličan indie punk bend album prvijenac “Gregor sam sa Suho Grlo Nos” izdao je 2010. godine, a nedavno su odličnim nastupom u atriju Teatra &TD promovirali i svoj novi uradak “Manifest Gluposti“. Od 2005. godine do danas nastupali su uz Mudhoney, Atheist Rap, Pase, Overflow…, a za svoj novi album kažu: “Ovim glazbenim miksom Violent Femmsa na distorziji, Thermalske percepcije društvene stvarnosti, elegancije Sonic Youtha, kao i utjecajem fragmenata Nirvane, Pixiesa, Overflowa i mnogih drugih pokušali smo sami predstaviti svoje viđenje ljudske gluposti“.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna možete kupiti u Dirty Old Shop-u i Rockmark-u. Na ulazu će koštati 50 kuna. Ulaz se otvara u 21 sat, a koncert počinje u 22 sata.

Details

Date:
25 svibanj, 2012
Cost:
40kn – 50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Jedinstvo
Zagreb, + Google Map