Loading Events
  • This event has passed.

‘Sjeveroistok’ – moskovska talačka kriza u Teatru EXIT

6 listopad, 2018U subotu, 6. listopada, u 20 h, u Teatru EXIT, u Zagrebu, gostuje predstava ‘Sjeveroistok’ beogradskog Beo Arta 2015 i Bitef teatra.

  • 5
    Shares
‘Sjeveroistok’

Komad je nastao po istinitim svjedočenjima preživjelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. g., kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno kazalište i zahtijevala od Rusa da povuku svoje trupe iz mjesta Groznog.Čečenka, Ruskinja iz publike i Letonka koja je spašavala žrtve, iznose svoja potresna sjećanja i ponovno ih proživljavaju.

„Ove priče kreiramo suptilnim kazališnim jezikom, inzistirajući na istinitosti i tananosti ljudskih osjećaja, a ne na političkom kontekstu događaja. Terorizam je suviše važna i prisutna pojava da bismo ga samo površno osuđivali – mi priznajemo njegovu prisutnost na cijelom planetu i bavimo se složenim mehanizmima straha,“ poručiše autori.

Predstava „Sjeveroistok“ trebala je igrati 16. srpnja u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, ali je zbog dočeka hrvatske nogometne reprezentacije odgođena i prebačena na 6. listopada.

Autor teksta je Torsten Buchsteiner, redateljica Jana Maričić, a igraju Katarina Žutić, Jovana Gavrilović i Milica Janevski.

Ulaznice za predstavu Sjeveroistok dostupne su na blagajni Teatra EXIT i na stranici www.ulaznice.hr.

  • 5
    Shares

Details

Date:
6 listopad, 2018
Time:
20:00 - 23:30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Teatar Exit
Ilica
Zagreb, Hrvatska
  • 5
    Shares