Loading Events
  • This event has passed.

Sleepyheads u Tvornici kulture

26 svibanj, 2017Sjajna indie rock četvorka Sleepyheads nastupit će u Tvornici kulture u petak 26. svibnja.

Sleepyheads (Foto: Filip Bušić)
Sleepyheads (Foto: Filip Bušić)

Sleepyheads su se krajem prošle godine povukli u svoje odaje da bi marljivo radili na novim pjesmama, a kako su se zaželjeli publike, pozornice i provoda, iz sobe za probe izlaze na Mali pogon. Uz svirku s albuma prvijenca “The Swirling Thooughts Of…” koncertno će predstaviti i nove javno još neodsvirane pjesme.

 

Bend koji se kalio na pozornicama većine zagrebačkih klubova i pokojeg domaćeg festivala prikupili su zavidan broj sljedbenika. Bend utjecaje crpi podjednako iz onih momenata zbog kojih se voli gitarstička glazba devedesetih kao i iz modernih strujanja nultih i desetih. Ima tu svega, ali u osnovi su bubanj, bas, gitare i glas, indie rock koji je ponekad indie pop, ali više od svega rock and roll. Najbolje čuvana tajna domaćeg indieja, bend koji svakim nastupom stekne nove oduševljene obožavatelje, legende scene i prije nego su na nju zapravo stupili.

 

Nakon pet godina aktivnog sviranja svoje Sleepyheads iskustvo su sublimirali u genijalan album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ koji je, krajem 2015. godine, završio na mnogim godišnjim listama albuma te a kritika hvali njihove gitarističke melodije uspoređujući ih s bendovima koji dolaze iz Velike Britanije. 2016. promoviraju album mnogobrojnim svirkama, te između ostalog nastupaju na InMusic Festivalu u Zagrebu, te Mostar Summer Festu. Trenutno rade na novim pjesmama za drugi album, a planiraju odlazak u studio krajem ove godine. Sleepyheads su Vedran (vokal, gitara), Daniel (gitara), Domagoj (bas) i Dragomir (bubanj).”

 

Ulaznice u pretprodaji iznose 20 kn dok će na dan koncerta cijena biti 30 kn. Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture – Ljudevita Posavskog 1, Aquarius CD shop – Varšavska 1, Dirty Old Shop – Tratinska 18, prodajna mjesta i www.entrio.hr.

Details

Date:
26 svibanj, 2017
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn20 – Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map