Loading Events
  • This event has passed.

Slušaj me #2 u KSET-u

20 ožujak, 2018U utorak, 20. ožujka na rasporedu ne novo izdanje eventa ‘Slušaj me’. U najkraćim crtama, to su lijepe priče o lijepim pjesama. Ulaz je besplatan.

  • 2
    Shares
Slušaj me #2 u KSET-u

U nešto dužim crtama, riječ je programu koji se održava jedanput u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima vrlo dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže: objasniti ljubav.

Nakon toga, tu pjesmu se sluša da se vidi čuje li se istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovara o njoj. Budite među strancima koji će vam poput prijatelja s izvrsnim glazbenim ukusom dati toplu preporuku.

Na drugom izdanju govore:

Josip Radić – član velikog milijuna bendova (The Beatles Revival Band, Kensington Lima, Buđenje, Macići…), ali računa se samo jedan: veliki Valentino Bošković. Da bi se lakše dočekala ta 2046. i debi koncert Valentinota na Vidovoj gori, pomoći će ispovid kozmonauta Josipa.

Mate Škugor – glazbeni promotor, edukator širokih narodnih masa, organizator koncerata (SVI bendovi) i festivala (Žedno uho, Terraneo, Superuho), čovjek koji je glazbeno odgojio generacije, mahom koncertima održanima upravo u KSET-u i koji neumornim žarom nastavlja činiti isto. Mi smo nekoć odlazili u KSET na koncerte bendova za koje nismo nikad ni čuli, išli smo jer je bend doveo Mate, jer je to bila garancija lijepe glazbene večeri. Mate je opet u KSET-u, ovo neće biti samo lijepa glazbena večer, ovo će biti magično.

Jasna Jasna Žmak – dramaturginja, scenaristica i spisateljica. Nama je najdraža kao autorica knjige “Moja ti” i projekta Priče na čudnim mjestima. Kod nas, na jednom sasvim običnom mjestu, priča o pjesmi kojoj tepa s “moja ti”.

Darko Šeparović – nagrađivani pjesnik i prozaik, organizator književnih večeri, arhitekt, bodulski šarmer. Rodom je iz Vela Luke, a najveći mu je životni propust što nikada nije pjevao u klapi Vela Luka. Izvlači ga to što posjeduje dozvolu za voditelja brodice. Rado zapjeva u društvu, a suprotno očekivanjima u njegovu repertoaru ne dominiranju pjesme o maslini, soli i galebovima. Iako ima i njih, jasno.

Davor Stanković – fonetičar, koautor knjige “Retorika i društvo”, pub kvizaš, šahist. Velemajstor za govorništvo i glazbu, dakle – stvoren za “Slušaj me”. Njegov osmijeh očarava, a smijeh mu je zarazniji od SARS-a. Bolesti, ne benda. I bez brige, neće govoriti o njemu.

Klara Rusan – poznatija kao Klarxy, mlada zagrebačka ilustratorica, autorica duhovitih, maštovitih i jednostavno prokleto lijepih ilustracija koje navlače osmijeh na lice. Kaže da je ilustracija za nju medij pomoću kojeg najlakše može ispričati priču, a najdraže su joj priče koje nekoga mogu nasmijati ili ostaviti bez daha. Vjerujemo da će njezina priča 20.3. učiniti i jedno i drugo.

Večer moderira Andrija Škare.

Ulaz je u 20 h, a početak pola sata kasnije. Upad je besplatan.

  • 2
    Shares

Venue

Kset
Zagreb,
  • 2
    Shares