Loading Events
  • This event has passed.

Šovagovićev ‘Tesla Anonimus’ (pret)premijerno u Gavelli

23 svibanj, 2017U utorak, 23. svibnja, u 20 sati pretpremijerno, a u srijedu, 24. svibnja, u isto vrijeme, premijerno, na Sceni 121 zagrebačkog GDK Gavella igra ‘Tesla Anonimus’ Filipa Šovagovića.

'Tesla Anonimus' (Foto: Ante Delač)
‘Tesla Anonimus’ (Foto: Ante Delač)

Autor teksta i redatelj bilježi: “Polazeći od činjenice da je Teslin doprinos civilizaciji i čovječanstvu istovremeno prepoznat i prilično nepoznat, pokušat ću rasvijetliti neke manje znane događaje vezane uz život i rad ovog nevjerojatnog izumitelja. Razmišljajući o posljedicama Teslinog rada te o utjecaju njegovih otkrića na svijest ljudi i razvoj društva, ponekad se pitam nije li Tesla možda pogriješio u nastojanjima da svijet učini boljim. Hoću reći, izumi koje nam je ostavio i za koje je smatrao da bi trebali biti dostupni svakome od nas, e upravo su ti njegovi izumi, htio on to ili ne, završili u rukama glavnih svjetskih industrijskih magnata, čudnih likova koji pod egidom – “napredak” – ostvaruju sve veći profit za sebe, čineći razlike između bogatih i siromašnih još većima. Gotovo sam siguran da je i sâm Tesla u jednom trenutku to morao shvatiti te da je većinu svojih izuma ostavio “za sebe”, ne dokumentirajući ih. U toj konstelaciji odnosa, moguće je Teslu prikazati kao istinskog heroja vremena.”

 

Igraju Marko Petrić, Andrej Dojkić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Tara Rosandić, Đorđe Kukuljica, Filip Šovagović i Fadil Abdulov Fafa.

 

Sljedeće izvedbe na rasporedu su 25. svibnja i 8. lipnja. Ulaznice stoje 20-35 kn.

Details

Date:
23 svibanj, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn20 – Kn35
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kazalište Gavella
Zagreb, + Google Map