Loading Events
  • This event has passed.

Špancirfest – završetak ljeta uz Asian Dub Foundation i Morcheebu

19 kolovoz, 2011Špancirfest – Festival dobrih emocija u Varaždinu održat će se od 19. do 28. kolovoza.

Špancirfest (Foto: Spancirfest.com)

Ove godine na Špancirfestu na MTV pozornici gostuje jedan od najboljih svjetskih live bandova Asian Dub Foundation, dok electro trip-hop raspoloženje donosi Morcheeba s čarobnim vokalom Skye Edwards. Uz njih, na toj će pozornici tijekom festivala raspaliti najveća imena hrvatske urbane scene (T.B.F., Let3, Urban&4, Majke, Vatra, Kinoklub, Jinx…), nekoliko njih iz Srbije (Električni orgazam, S.A.R.S., Zemlja gruva!), a svaku će koncertnu večer otvoriti po jedan band iz Varaždina.

Asian Dub Foundation

Sveukupno 27 bandova nastupit će na MTV pozornici, a cijena festivalske ulaznice za taj stage iznosi 150 kuna i može se kupiti u sustavu Eventima (http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/spancirfest-2011-glavna-festivalska-pozornica-varazdin-mtv-100177/event.html). Vikend ulaznica stoji 60 kuna, a dnevna je 30 kuna

Pan pozornica na Stančićevom trgu čiji repertoar već godinama označavaju world music izvođači iz cijelog svijeta donosi, između ostalih, Vlatka Stefanovskog, Rundek Cargo Trio, Shantela i njegov Bucovina Club.
Na Korzu će na Soundset pozornici nastupiti Kemal Monteno, Neno Belan, The Frajle te mnogi drugi.

Uz glazbeni dio festivala, Špancirfest donosi  još mnoštvo sadržaja – ulični performeri i glazbenici, urnebesne komedije, ali i predstave za djecu, kreativne radionice, izlagača…

Kako bi svatko mogao uživati u festivalu punih 10 dana, ove godine bit će postavljen i Tuborg kamp kod Gradske sportske dvorane na Dravi. Ulaznice za kamp također su u prodaji u sustavu Eventima (http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/spancirfest-2011-kamp-varazdin-gradska-sportska-dvorana-101023/event.html). Na istoj lokaciji održavat će se program elektronskog Špancirfesta, a partiji će počinjati u kasnim večernjim satima.

Morcheeba

Kako bi posjetitelji iz metropole, ali i drugih gradova mogli svakodnevno stizati na Špancirfest te neopterećeno se vraćati kućama, i ove će godine voziti Špancirbus na relaciji Zagreb – Varaždin. Samo 74 kune je cijena povratne karte za vrijeme festivala.

Više informacija o festivalu i programu, možete naći na stranici www.spancirfest.com.

Venue

Nekoliko gradskih lokacija
Varaždin, + Google Map