Loading Events
  • This event has passed.

Stadionski koncert Paula McCartneya u Beču

27 lipanj, 2013Paul McCartney najavio je prve datume ‘Out There!’ turneje na Starom kontinentu tijekom koje će do kraja godine Paul i njegov bend proputovati cijeli svijet i nastupiti po prvi put na nekim mjestima.

Paul McCartney (Foto: Universal Music)

Paul McCartney ‘Out There!’ turneju započinje 22. lipnja na National stadionu u Varšavi u Poljskoj, a hrvatskoj publici posebno zanimljiv datum je 27. lipanj kad će nastupiti u Beču na Happel Stadionu. U austrijskoj prijestolnici je posljednji put nastupio točno prije deset godina u sklopu „Back In The World“ turneje.

Na „Out There!“ turneji Paul McCartney će se fokusirati na izvođenje pjesama iz svog bogatog opusa koje su obilježile njegovu karijeru, dakle svojevrsni ‘best of’ nastupi solo karijere, zatim perioda Wingsa i dakako The Beatlesa.

Ne treba trošiti riječi o tome kako nastup Paula McCartneya životno iskustvo za svakoga tko je imalo zagrebao površinu popularne glazbe u posljednjih 50 godina. U svojoj dugogodišnjoj karijeri tijekom koje je postao glazbena ikona McCartney je priređivao legendarne nastupe, neki od njih su onaj ispred Koloseuma u Rimu, na Crvenom trgu u Moskvi, kao i  onaj u Meksiku pred 400.000 posjetitelja.

Natupio je i u Londonu prošle godine u sklopu otvorenja Olimpijskih igra, a „Out There!“ samo je još jedan znak njegove glazbene vitalnosti.

Podsjećamo da je 28. svibnja reizdan legendarni live album Paul McCartney & Wings “Wings Over America” iz 1976. godine. Reizdanje sadrži bonus materijale, a 11. lipnja će se pojaviti i koncertni film ”Rockshow” koji je dokumentirao Paula i Wingse na toj poznatoj turneji po Americi 1976. godine. U našoj fotogaleriji možete pogledati odlične radove fotografa Roberta Ellisa koji je zabilježio zanimljive trenutke te turneje.

[galleryview id=303]