Loading Events
  • This event has passed.

Stampedo na Hartera Warm Up Partyju

31 kolovoz, 2016U sklopu Riječke Zvečke vol.2, u vrtu East River puba na riječkoj Vežici, zagrijavanje za festivalsko izdanje 12. Hartere, održati će bend Stampedo zajedno s promocijom rujanskog izdanja RIF magazina/Novi List! Program je najavljen za 31. kolovoza s početkom u 21:00 h.

Stampedo
Stampedo

Stampedovci i oni koji će to tek postati! Daje se na znanje; tko vas može bolje pripremiti za dva festivalska dana adrenalina od njih? Oni su veseli, kabaretski nastrojen bend sa šest dugosvirajućih albuma. Krasi ga neobičan spoj ritmova svih strana globusa te melodiozni predznak retro/pop/rock vremena. Kako kaže Zoran Stajčić s portala Ravno do dna, Stampedova misija je “pregaziti” publiku dobrim feelingom i maratonskim koncertom . “ Njihov svojevrsni pop dadaizam i dan danas funkcionira, posebno uživo, a Stampedo je u tome jedinstven i orginalan …”

 

Neki od njihovih najvećih hitova su Stampedo, Jadranska sol, Samo zvijezde, Plaža snova, Snijeg, Špricer. Izvode i mnoge vesele obrade koje ih inspiriraju te neke od glazbenih suradnji poput uspješnog izleta sa Miletom Kekinom (pjesme Dolje je bolje i Maslina). U posljednje koncertne aktivnosti pridružio im se i Damir Martinović Mrle s kojim je Ivanka Mazurkijević snimila album Kauboji te iz njegovog repertoara izvode pjesmu Zadnje riječi.

 

12. Hartera Festival
12. Hartera Festival

Bend je osnovan 1995. godine pod vodstvom Javora Jeića, autora svih skladbi i tekstova na prva 3 albuma. Kroz grupu je prošlo oko tridesetak putujućih glazbenika i bezbroj gostiju te su dobitnici mnogih nagrada i priznanja za svoj rad, a za vrijeme svojeg djelovanja izdali su 6 albuma: Stampedo Stampedo, Cirkus Stampedo u predstavi Tandara Mandara, Romantično ljetovanje za dvije ( 2 ) osobe, Pau Pau, Možda stvarno i Sonja i Bik/Stampedo.

Ovogodišnja Hartera će se upriličiti 16. i 17.09.2016. u hali nekadašnje tvornice Torpedo sa dva dana raznolikog programa. Podrobnije informacije pratite putem službenog weba( www.hartera.com) i Facebook stranice (https://www.facebook.com/hartera/?fref=ts ).

Details

Date:
31 kolovoz, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

East River Pub
Rijeka, Hrvatska + Google Map