Loading Events
  • This event has passed.

Stray Dogg i Ana Ćurčin u Tvornici kulture

4 travanj, 2014Dva sjajna predstavnika nove beogradske glazbene scene, Stray Dogg i Ana Ćurčin, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 4. travnja.

Ana Ćurčin i Stray Dogg

Stray Dogg – Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda iza kojeg su već dva odlična LP izdanja. Okupljeni u vrlo kratkom roku, odmah počinju svirati po Beogradu kao predgrupe zapaženim inozemnim izvođačima, 2011. Izbacuju debitantski album ”Almost”, a već godinu kasnije i ”Fire’s Never Wrong”. Oba materijala bez izdavača i redom samo s pozitivnim kritikama. Tako je primjerice istoimeni prvi singl ”Almost” proglašen od strane Popboksa najboljim singlom 2011. godine, a i ostali singlovi redovno su se pojavljivali na listama poput Jelen top 10 i MTV Domaćica. Ni učestvovanja na godišnjim listama najboljih albuma u regiji nisu im promakla pa su tako primjerice i kod hrvatskih glazbenih portala, Kultivatora i Pot liste, dobili priznanja tog tipa 2012. godine.
Prvi nastup Stray Dogga u Zagrebu dogodio se prije dvije godine na istome ovom mjestu, stoga je ovo sjajna prilika za one koji su prisustvovali tom prvom koncertu da utvrde gradivo, a za sve ostale da im se ovaj mladi melankolični folk/americana beogradski sastav predstavi u Tvornici kulture. Od već spominjanog nastupa u Malom pogonu s Felonom u ožujku 2012., bend je izbacio još jedan album na kojem, spletom okolnosti, gostuje čak i Devendra Banhart.

Ana Ćurčin – Kao pratnja i podrška Stray Doggu nastupit će i Ana Ćurčin, mlada kantautorica autentičnog vokala. Njezin opus također se sastoji od autorskih pjesama na engleskom jeziku, a dok priprema album, neke od njenih zapaženih singlova možete provjeriti na youtubeu ili bandcampu, kao i u slučaju većine današnjih mladih nadolazećih izvođača.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 25 kuna su već u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 35 kuna.

Službena prodajna mjesta: Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1, Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Details

Date:
4 travanj, 2014
Cost:
25kn – 35kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Tvornica kulture
Zagreb, Hrvatska + Google Map