Loading Events
  • This event has passed.

‘Strip-tease Matka Vladanovića’ u Booksi: Crtani Romani Šou

6 svibanj, 2014U utorak, 6. svibnja u 19 sati u klubu Booksa će u sklopu Književnog budoara, a na tribini ‘Strip-tease Matka Vladanovića’, gostovati Slaven Gorički, direktor poznatog i omiljenog strip festivala Crtani Romani Šou.

Crtani Romani Šou 2014

Crtani Romani Šou međunarodni je festival stripa koji u Zagrebu traje već 16 godina. Za razliku od prijašnjih godina kada se festival održavao u listopadu u Tvornici kulture, ove će se godine održati usred proljeća u Domu hrvatskih likovnih umjetnika (Džamija). Iako cijeli program festivala još nije poznat, popis najavljenih gostiju daje naslutiti kako će i ove godine CRŠ nastaviti s vlastitom tradicijom predstavljanja Bonelli ‘škole’, BD-a i američkoga stripa.

Tako će zagrebačkim ulicama u svibnju promarširati Paolo Eleuteri Serpieri (‘Druuna’),Roberto Diso (‘Mister No’), Moreno Burattini, Marco Verni i Marcello Mangiantini (‘Zagor’) i John McCrea(‘Hitman’), a domaće boje branit će Darko Kreč (‘Boduljko i Žbunika’, ‘Kvark’, ‘Karlek’) i Dalibor Talajić (‘Dexter’, ‘Deadpool’, ‘X-men’).

Voditelj tribine Matko Vladanović s gostom će razgovarati o programu festivala, izazovima festivalske produkcije i budućnosti CRŠ-a. K tome, Slaven Gorički posjetiteljima tribine u Booksi će otkriti i ime najnovijeg gosta ovogodišnjeg CRŠ-a koji je tek pred koji dan potvrdio svoj dolazak.

Venue

Booksa
Zagreb, Hrvatska + Google Map