Loading Events
  • This event has passed.

Subotica Express u Močvari: Wooden Ambulance, Nina Romić i Elephant And The Moon

24 listopad, 2013U projektu kulturne razmjene između Subotice i Zagreba u prvom druženju te vrste u zagrebačkoj Močvari će 24. listopada nastupiti Wooden Ambulance, Nina Romić, Elephant and the Moon, a također će biti i drugih kulturnih sadržaja. Ulaz je besplatan.

Subotica Express u Močvari

Ovaj vlak vozi uzduž panonske nizine, povezuje dva grada na relacijama Subotica – Zagreb te vas poziva da krenete na putovanje i pokušate doživjeti multikulturalnu priču njegovih “vagonaša”. Ako želite pogledati odličan film, naučiti neke nove vještine ili obnoviti sjećanje na stare, zapiti se sa zanimljivim likovima čije priče imaju kraj i početak, osluhnuti neki zanimljiv i kvalitetan bend – Subotica Express će vam sve to dopremiti u najboljem stanju.

URK i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo Danilo Kiš iz Subotice su osmislili projekt kulturne razmjene u sklopu kojeg će umjetnici jednog grada biti predstavljeni u drugom, a događaj 24.10. je početak suradnje.

Na prvom peronu prvog kolosijeka izlaze: koncert Wooden Ambulance, Nina Romić, Elephant and the Moon; predstavljanje časopisa Symposion uz izložbu, copy art, live grafiti i sitotisak (gosti: Atila Širbik/urednik, Damir Lučić Rio, Miroslav Lazendić Dr Gnoj, Igor Hofbauer); projekcija filma: Nevidljiva Nacija (autor Darko Kovačević).

Ne zaboravite na vozni red, ovaj vlak je točan:)

Wooden Ambulance (Subotica) – Za glazbeni izraz singer-songwriterskog alter-ega Gorana Grubišića, bubnjara subotičkog benda Ana Never, kolokvijalno bi se moglo reći da je to sfera alternativnog folk-rocka subotičko-horgoške pješčare. To i je svojevrsna epigonska i diletantska americana, muzika akustične gitare i zaludnog glasa. Jedna jako zanimljiva stvar je da su Wooden Ambulance, točnije Goran i bubnjar grupe Rudi, odpedalirali dvije biciklističke turneje putujući s jednom akustičnom gitarom, tamburinom i nekoliko šuškalica. Na prvoj turneji (2012.) po Srbiji, odsvirali su 11 koncerata u 10 dana i obišli su 10 gradova, a na drugoj turneji (2013.) godine, proveli su 14 dana po Srbiji, Hrvatskoj i Mađarskoj i održali su 15 koncerata. Uz Gorana, na nekim prijašnjim koncertima nerijetko su svirali i nastupali razni prijatelji – glazbenici. Od kraja 2011. godine stalnu postavu Wooden Ambulance-a čine:
Boris Čegar – klavijature, melodika
Davor Bašić Palković – bas gitara
Srđan Terzin – gitara, klavijature, harmonika
Goran Grubišić – glas, akustična gitara, banjo gitara, usna harmonika, metalofon…
Rudolf Kovács – bubnjevi
Bernadett Brestyánszki – violončelo, flauta
Dína Brestyánszki – violina
Dušan Filimonović – synth, gitara, organ

Nina Romić (Zagreb) – Kantautorica iz Zagreba, vrlo dobro poznata zagrebačkoj publici, svoje pjesme sklada i izvodi uz pratnju akustične gitare. Nerijetko nastupa i s bendom sastavljenim od glazbenika koji su možda gostovali na jednom od njenih albuma ili su se našli negdje na istoj ljestvici, tonu, osmjehu. Zajedno grade atmosferičnost, ponekad melankoličnost, dodajući elemente psihodelije i minimalizma, čaroliju nekih bajkovitih vremena. Prvi EP snimila je 2006., a do danas je izdala 2 samostalna albuma – “Daljine” (2010.) i “Ptice” (2012.) za Aquarius Records te “Dođe Božić, oj koledo” u suradnji s Dunjom Knebl. Također, počasni je član ethno-doom grupe [S.o.M.].
Surađivala je s mnogim poznatim imenima, a trenutno nastupa u postavi:
Nina Romić – gitara i glas
Fred Lanz – klavijaure i harmonika
Ivica Antunović – bass gitara
Petar Cvahte – bubanj

Elephant And The Moon (Zagreb) – Čemerni zagrebački one man americana bend u kojem piše i svira Petar Vranić. Pjesme Elephant and the Moona žive u zadimljenim podrumskim barovima, gdje stari klavijaturist hrapavim glasom pjeva jazz posljednjim gostima koji još nisu utopili sve svoje brige. Sjede u borama muškarca koji sjedi u dineru kraj autoceste usred ničega i razmišlja gdje još može pobjeći od sebe. Tuguju zajedno sa ženom koja ne može zaspati jer ju bude isprekidani otkucaji slomljenog srca. Ljenčare u nervoznim drhtajima klinca koji sjedi na haubi tatinog starog auta s rukom naoko nehajno ovijenom oko djevojčinih ramena, dok se natječu tko će od njih prvi vidjeti zvijezdu padalicu u toploj ljetnoj noći.
Nedavno je predstavio i svoj debitantski singl, pjesmu “The Night Is Catching Up With Me”, koja će svoje mjesto zasigurno naći i na nadolazećem EP izdanju “Thank Your Lucky Stars”.

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map