Loading Events
  • This event has passed.

Šumski u KSET-u

7 veljača, 2019Na krilima odličnog albuma ‘Ostvro ledenog kita’, kultni zagrebački bend Šumski se 7. veljače, nakon nešto više od 14 godina, vraća u KSET.

  • 3
    Shares
Šumski u Močvari (Foto: Tomislav Sporiš)

“Ostrvo ledenog kita” uvršteno je u top albume 2018. godine od strane Jutarnjeg Lista, Nacionala, Expressa i portala Ravnododna.

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova.

Osim u Hrvatskoj, nastupali su Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Šumski su objavili pet albuma – “Lov na vile”, “Safari”, “Baba spava”, “Ronioci” i posljednji, prošlogodišnji – “Ostrvo ledenog kita”, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Pored fantastičnih recenzija novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima novi uzlet benda obilježile su i svirke ovog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i Superuho.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kn moguće je kupiti u KSET-u i Dirty Old Shopu, dok će na dan koncerta cijena iznositi 50 kn.

  • 3
    Shares

Details

Date:
7 veljače
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
35kn – 50kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kset
Zagreb,
  • 3
    Shares