Loading Events
  • This event has passed.

Šušur! – Festival od riči u Korčuli

6 kolovoz, 2017Festival se održava u nedelja 6. i ponedjeljak 7. kolovoza u 21 sat na Pjaca ispred crkve Sv. Marka u Korčuli.

Šušur! - Festival od riči
Šušur! – Festival od riči

Na Zemlji nikada nije bilo ovoliko više muškaraca od žena, ali u Korčuli ovog ljeta, barem za vrijeme Šušura!, Festivala od riči, jezičac vage će dobrano skliznuti u korist tzv. nježnijeg spola. O Ženama Stijenama raspravljat će se na književnim tribinama; svoje žene heroine će djeca oslikavati na likovnoj radionici, a zabavljat će se podjednako muškarci i žene, bez obzira na rodnu pripadnost na završnom slavlju uz glazbu koja nadilazi spol, dob i jezik.

 

Budući da je književnost ženskog roda, Šušur! – Festival od riči će ove godine u goste pozvati regionalne autorice i autore koje svojim djelima tematiziraju i propituju ženski identitet i rodnu kompartmentaliziranost. Šestog i sedmog kolovoza, s početkom u 21 sat, osvježenje u lijepim riječima i večernjem povjetarcu potražit će publika svih uzrasta i raznih nacionalnih pripadnosti. U kamenom krilu starog grada Korčule na trgu ispred crkve Sv. Marka, Vedrana Rudan /HR/ i Olja Savičević Ivančević /HR/ će pričati o svojim heroinama, Lamija Begagić /BiH/ i Tanja Šljivar /BiH, RS/ raspravljat će o prisutnosti žena u književnosti i na kulturnoj sceni, a da ne ostane sve među ženama, Boris Miljković /RS/ i Sven Popović /HR/ će reći što misle o muško-ženskim likovima i ulogama u postmoderističkom društvu. Za dobru atmosferu i duhovita, a pametna pitanja pobrinut će se rodno izbalansirani moderatorski duo Mime Simić i Dinka Kreha.

 

Druženje s književnicima nastavit će se u nešto neformalnijem formatu na velikoj fešti u ljetnom kinu u ponedjeljak nakon službenog programa gdje će se za glazbeni program pobrinuti DJ Ewox /RS/, poznati obožavatelj žena.

 

U nedjelju, šestog kolovoza, dječja radionica radnog naziva “Žene stijene”, u suradnji s portalom djeca.hr s početkom u 18 sati će ispred crkve Sv Petra zabaviti i educirati mališane, čije ćete rukotvorine susretati danima kasnije po korčulanskim štradama i pjacama.

 

Udruga kulturne akcije KULA već šestu godinu za redom uveseljava Korčulane i njihove goste organizirajući Šušur! – Festival od riči koji polako ulazi u tkivo grada i svakog kolovoza podjednako zabavi i educira svoju publiku. Iza scene Festivala stoji pet žena prijateljica sa međunarodnim adresama od Beča, preko Beograda do Zagreba i Splita koje uz ljubav prema Korčuli vezuje i strast prema čitanju. Projekt su prepoznali i podržali Ministarstvo Kulture RH, fondacija Jan Michalski iz Švicarske, TZ Korčula, Proto iz Beograda i Korčula Hoteli, a realiziran je u partnerstvu s BLOCKFREI iz Beča i portalom djeca.hr

 

Program:

 

MEĐU žeNAMA

 

Nedjelja, 6. kolovoz, 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Olja Savičević Ivančević HR, Tanja Šljivar BiH/RS, Sven Popović HR
Ponedjeljak, 7. kolovoz., 21 h, Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Sudjeluju: Vedrana Rudan HR, Boris Miljković RS, Lamija Begagić BiH

 

Fešta, 7. kolovoz Ljetnjo Kino, 23 h DJ Evoks RS

 

Radionica za djecu “Žene stijene”

nedjelja 6. kolovoz u 18 h
Pjaca ispred crkve Sv. Petra

Details

Start:
6 kolovoz, 2017 u 18:00
End:
7 kolovoz, 2017 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Pjaca ispred crkve Sv. Marka
Korčula, Hrvatska + Google Map