Loading Events
  • This event has passed.

‘Sve boje etno glazbe’ – koncert Zrinke Posavec u Lisinskom

25 studeni, 2017Novi koncert pod imenom ‘Sve boje etno glazbe’ sa svojim glazbenicima Zrinka Posavec održat će 25. studenog 2017. godine, u 20 sati, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Zrinka Posavec u Lisinskom
Zrinka Posavec u Lisinskom

Zrinka Posavec je akademska i etno glazbenica, te vrsna glazbena pedagoginja. Publika ju je posljednjih godina upoznala kroz izvođenje različitih vidova etno glazbe, sevdaha i starogradskih pjesama, kao i kroz njezine autorske pjesme na Chansonfestu i Zagrebačkom festivalu, no ova znatiželjna i vrijedna glazbenica neprestano sebi i svojim slušateljima donosi nove pjesme kao i nove načine interpretacije starih skladbi.

 

Njezin je moto kako ” Glas otkriva dušu, strast i želje”, u što se kao slušatelji možemo lako uvjeriti, jer ova autorica muzici pristupa strasno, iz duše, slijedeći one skladbe kroz koje može najbolje ispričati samu sebe, te tako dotaknuti i one koji je slušaju. Zrinka Posavec se u 2016. godini predstavila albumom “Pantomima- Sevdah i Panonika”.

 

Na koncertu u Lisinskom izvodit će urbane izvedbe etno pjesama iz Slavonije, Međimurja, Vojvodine, Makedonije, Bosne i Hercegovine, potom iz Španjolske i Portugala, te će na taj način povezati etno forme čitavog Sredozemlja. Isto tako, izvodit će i vlastite skladbe pisane u stilu etno pjesama. Uz Zrinku Posavec na koncertu u Lisinskom nastupit će i vrsni glazbenici, pijanistica, prozvana „glazbenim draguljem“ kristalnog i toplog zvuka Kristina Bjelopavlović Cesar kao i uvaženi jazz glazbenik na hrvatskoj glazbenoj sceni, skladatelj i gitarist Mario Igrec. Na kontrabasu će nastupiti svestrani Goran Delač, a na udaraljkama osebujni umjetnik i glazbenik Borna Šercar. Kao gost nastupit će klarinetist Bruno Philipp.

 

Cijena ulaznice: 80 kn

Details

Date:
25 studeni, 2017
Time:
20:00 - 23:00
Cost:
Kn80
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map