Loading Events
  • This event has passed.

System Error – prvi party eksperimentalne elektronike

24 svibanj, 2012System Error # 1 prvi je od partyja Echo Terrorists kolektiva kojima namjeravaju promovirati eksperimentalnu elektronsku muziku u Zagrebu. Večer na koju dovode producenta i DJ-a C-drika/Kirdeca iz Berlina održat će se u četvrtak 24. svibnja u @ Chakkas Room (AKC Medika) s početkom u 22h, ulaz je besplatan!

System Error

C-drik/Kirdec će prvo predstaviti svoj live ambient/experimental projekt u kojem koristi looped samples sa starih ploča s kraja 19. i početka 20. st., a nakon toga će sa svojim dj setom redefinirati dubstep/dub/electronicu. Za atmosferu prije i poslije zaduženi su dj-evi kolektiva Noisea & Null0 (noise/ambient/idm//dubstep/neuro/breakcore), dok će vj-ica zia pružiti vizualnu podršku tijekom večeri. Vidimo se u Mediki!

C-DRIK/KIRDEC (Syrphe/Berlin)

C-drik/Kirdec je producent, DJ, akademski obrazovan glazbenik, pjevač, bubnjar… Vegan i anarhist. Rođen je u Kongu, odrastao u Belgiji, a trenutno je, kada ne putuje, lociran u Berlinu. Vodi studio i dva labela: Syrphe, posvećen underground eksperimentalnoj i elektronskoj muzici, najvećim dijelom iz područja Afrike, Bliskog istoka i Azije, ali i iz Istočne Europe i Južne Amerike; te Textolux usmjeren uglavnom na electro.

Prvo izdanje objavio je 1989. u sklopu projekta Črno klank. Producira različite žanrove elektronske eksperimentalne glazbe, od elektroakustike, noisea, dark ambienta, experimentala do digitalnog punka, breakcorea i dalje. Osim na vlastitim labelovima, izdaje i za Ant-Zen, Ad Noiseam, Hymen Records, Indenpenza Records, Mad Monkey Records… Bio je ili je još uvijek dio projekata kao što su: Axiome, Alien Vegan Sect, C-drik, Črno klank, Elekore, Globuleux, Moonsanto, Tetra plok i dr.

Često surađuje s brojnim glazbenicima diljem svijeta, a nastupao je po većem dijelu Europe, sjeverne Afrike, jugoistočne Azije, u Kanadi, SAD-u, Libanonu i drugdje. U Zagrebu ste ga mogli čuti 2008. u organizaciji Trip to Ziona, a zatim i udruge Krlja Ustvari.
http://syrphe.com/projects/c_drik/c_drik.html

Echo Terrorists (Zagreb)

Echo Terrorists je audio-vizualni projekt inspiriran eksperimentalnim elektronskim zvukom (u sferama ambienta, noisea, idm-a, experimentala, dubstepa, breakcorea…), kao i surrealizmom prizora. Kombinirajući mračni zvuk sa psihodeličnim slikama Echo Terrorists stvara neobičnu atmosferu sinestetskog karaktera.

Details

Date:
24 svibanj, 2012
Cost:
-
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Medika
Zagreb, + Google Map