Loading Events
  • This event has passed.

‘Tako je (ako vam se tako čini)’ JDP Beograd gostuje u zagrebačkom HNK-u

24 listopad, 2017U utorak, 24. listopada, u zagrebačkom HNK gostuje Jugoslovensko dramsko pozorište Beograd, s predstavom ‘Tako je (ako vam se tako čini)’ Luigija Pirandella, u režiji Jagoša Markovića.

'Tako je (ako vam se tako čini)'
‘Tako je (ako vam se tako čini)’

Pirandello se u toj tragikomediji, napisanoj 1917. godine, danas vrlo aktuelnoj, bavi pitanjem što je istina, gdje je istina i je li uopšte dokučiva.

 

Grupa malograđana pokušava otkriti istinu o gospođi Froli i njezinom zetu gospodinu Poncu – što se krije iza njihovog odnosa, zbog čega majka ne živi s kćeri, čija je priča istinita, a tko je lud.

 

Radoznalost, opsjednuto traganje za istinom, zavirivanje u tuđu privatnost, odsustvo apsolutne istine, varljivost percepcije, mnogostrukost perspektiva, manipulacija istinom, servilnost moćnima, sve se to prelama u Pirandellovoj priči koju zaključuje gospođa Ponca: “Ja sam ona za koju me vi smatrate”.

 

U predstavi igraju Predrag Ejdus, Jelisaveta Sablić, Branislav Lečić, Marko Janketić, Nenad Jezdić, Rada Đuričin, Jasmina Ranković, Irfan Mensur, Vesna Stanković, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

 

Ulaznice stoje 55-90 kn.

Details

Date:
24 listopad, 2017
Time:
19:30 - 23:00
Cost:
Kn55 – Kn90
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Hrvatsko narodno kazalište
Trg Maršala Tita
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map