Loading Events
  • This event has passed.

Tamara Obrovac Transhistria Electric u Vintage Industrialu

18 listopad, 2018Dana 18. listopada očekuje vas energični Transhistria Electric, projekt Tamare Obrovac u kojem su se, kako sam naziv kaže akustičari ‘uštekali’ u struju i sviraju repertoar sa albuma “Neću više jazz kantati’. ‘We are plugged in now….. bimo rekli po domaću, smo se takali na ‘letriku’.

  • 3
    Shares
Tamara Obrovac Transhistria Electric u Vintage Industrialu

Glazba tog ansambla donosi izazovne i energične izvedbe ovaj put sa spojem funka, soula, jazz-a i istarske glazbene tradicije, zabilježenih na CD-u “Neću više jazz kantati”, Aquarius records 2009. Tamara je za taj CD skladala većinom nove istarske soul & funky pjesme, ali ima i nekih već poznatih skladbi prilagođenih novom zvuku, poput skladbe “Črno zlo, koja je doživjela nebrojene glazbene inkarnacije.

U live izvedbama osim soula funka i jazza nisu im strani ni izleti u mnoge ostale žanrove poput reeagea, bluesa, rocka pa čak i heavy metala.

Ansambl je od 2008, održao niz odlično prihvaćenih koncerata, CD je požnjeo odobravanje publike i kritike, te dobio i Porina za najbolji album klupske glazbe 2009.

U Vintageu će band nastupiti u Electric quintet postavi koju čine:

Tamara Obrovac / skladbe i vokal
Uroš Rakovec / električna gitara
Joe Kaplowitz / Keyboard
Žiga Golob / električni bas
Krunoslav Levačić / bubnjevi

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izričaja, posljednjih je godina stekla veliku popularnost.

Uz međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada i glazbu za kazalište i film za koju je višestruko nagrađivana. Upravo taj prirodni suživot različitih glazbenih formi i improvizacije etablira Tamaru Obrovac kao iznimnu umjetnicu koja je, koristeći elemente vlastite tradicije, stvorila osebujan glazbeni izričaj i upravo to ju čini prepoznatljivom i prisutnom na svjetskoj glazbenoj sceni.

Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu pojačan je i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004 u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama međunarodne kritike i publike.

Start: 20:00 h. Koncert: 21:30 h. Karta: 55/70 kn. Prodaja: VIB & Dirty Old Shop

  • 3
    Shares

Details

Date:
18 listopad, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
55kn – 70kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares