Loading Events
  • This event has passed.

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble u KD Vatroslav Lisinski

28 svibanj, 2015Tamara Obrovac Transhistria Ensemble nastupit će u četvrtak 28. svibnja u Maloj dvorani KD Vatrosla Lisinski s početkom u 20 sati.

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble (Foto: T. Stojko)
Tamara Obrovac Transhistria Ensemble (Foto: T. Stojko)

Interpretirajući Tamarinu unikatnu glazbu, izvanredni glazbenici njezinog međunarodnog ansambla vješto i prirodno spajaju suvremeni jazz izričaj s elementima istarske i mediteranske glazbe, postižući nevjerovatnu lakoću izričaja svojstvenu najvećim umjetnicima.
Ovaj vrhunskih sastav poznat je po nevjerovatnoj alkemiji te gotovo telepatskom razumijevanju među glazbenicima. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju tekstova kao i vokalizama kada postaje dodatno glazbalo. Pobjednica natječaja “International”, Tamara Obrovac će na ovom koncertu sa svojim Transhistria Ensembleom promovirati novi album “Canto amoroso” koji je snimila u studiju Artesuono u Udinama. 
Ovaj album, kojim se Tamara vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria Ensamblea, donosi novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih istarskih dijalekata. Osim na svojoj “domaćoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na Istroromanskom, Istrorumunjskom, Istrovenetu…

 

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble:
Tamara Obrovac – glas, flauta / vocal, flute
Uroš Rakovec – gitara, mandolina / guitar, mandolin
Fausto Beccalossi – harmonika / accordion
Žiga Golob – kontrabas / double bass
Kruno Levačić – bubnjevi / drums

Details

Date:
28 svibanj, 2015
Time:
20:00 - 22:30
Cost:
Kn100
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

KD Vatroslav Lisinski
Zagreb, Hrvatska + Google Map