Loading Events
  • This event has passed.

Tarja po drugi put u Zagrebu

23 siječanj, 2012Tarja Turunen je svjetsku slavu stekla kao pjevačica jednog od najvećih finskih bendova, Nightwish. U sklopu završnog dijela turneje na kojem promovira svoj aktualni album ‘What Lies Beneath’ 23. siječnja 2012. godine po drugi puta u karijeri dolazi u Zagreb.

Tarja u Boogaloou

Tarja Turunen, finska pjevačica i skladateljica svoj je put ka vrhu svjetske metal scene započela 1996. godine u grupi Nightwish s kojom je do razlaza 2005. godine objavila pet studijskih te tri live albuma.

Svoju post-Nightwish eru, Tarja je započela 2007. godine sa prvim samostalnim albumom ‘My Winter Storm’ koji je samo u Njemačkoj prodan u više od 120 000 primjeraka što mu je u toj zemlji donijelo i priznanje za zlatnu tiražu.

Svoj drugi album “What Lies Beneath” Tarja Turunen objavila je 2010. godine i još jednom kako metalu orijentiranom glazbenom svijetu, tako i onom koji ju poznaju kao jednu od najboljih i najškolovanijih ženskih soprana u svijetu klasične glazbe, pokazala kako svojim jedinstvenim i emotivnim spojem naoko nespojivih glazbenih smjerova suvereno vlada svjetskom glazbenom scenog alternativnog predznaka.

Osim po izuzetnom glasu, emotivnim izvedbama svojih pjesama koje uglavnom piše sama, Tarja Turunen poznata je i kao modna ikona zahvaljujući svom osebujnom scenskom stilu odjevanja koji njezinu pojavu na pozornici čini potpunom.

Svaki koncert Tarje Turunen posebni je glazbeno-osjećajni doživljaj pa je koncert u klubu Boogaloo 23. siječnja 2012. godine odlična prilika za uživanje u Tarjinim hitovima ‘I Walk Alone’, ‘My Little Pheonix’, ‘Die Alive’, ‘What Lies Beneath’, ‘Until My Last Breath’, ‘I Feel Immortal’ ili ‘Underneath’, a ne sumnjamo da će se na repertoaru naći i pokoja pjesma iz Tarjine ere sa grupom Nightwish. Za ovu turneju je Tarja odabrala provjerene glazbenike, a većina njih svirala je i na nastupu 2009. godine u Tvornici: Mike Terrana (Masterplan, ex-Rage, ex-Yngwie Malmsteen, bubnjevi), Christian Kretschmar (Schiller, klavijature), Kevin Chown (ex-Tony Mac Alpine, ex-Tiles, bas), Alex Scholpp (ex-Farmer Boys, gitare) i Max Lilja (ex-Apocalyptica, čelo).

Kao predgrupe će nastupiti talijanske metal skupine Scala Mercalli i Sylpheed koje prate Tarju na turneji.

Cijena ulaznica je 180 kuna u pretprodaji i 200 kuna na ulazu.

Details

Date:
23 siječanj, 2012
Cost:
180kn – 200kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Boogaloo
Zagreb, + Google Map