Loading Events
  • This event has passed.

TBF otvara 5. Gričevanje u Zagrebu

24 rujan, 2015TBF, jedan od najutjecajnijih bendova u regiji, će u četvrtak 24. rujna označit početak novog Gričevanja, besplatnog festivala glazbe i kulture koji se na krilima jeseni peti put zaredom vraća Zagrebu.

TBF (Foto: Saša Burić)
TBF (Foto: Saša Burić)

Gričevanje će se ove godine udružen s Device_artom, Space Festivalom i Galerijom Klovićevi dvori u zajedničkom pokretu ‘Na Gornjem gradu’, održati tijekom 11 dana u periodu od 24. rujna do 4. listopada na 3 lokacije – Plato Gradec, Galerija Klovićevi dvori i krov garaže Tuškanac.

 

The Beat Fleet osnovani početkom 90.-ih u Splitu, postepeno su i sigurno gradili status jednog od najbitnijih bendova u Hrvatskoj, a taj se status sa svakim novim albumom i singlom skinutim s njega neminovno širio i po ostatku regije.

 

U lipnju ove godine, TBF su se napokon nakon četiri godine diskografske pauze oglasili novim albumom ‘Danas sutra’ na koji su uvaljali ukupno 11 lepršavih, mučnih, ružnih, slatkih i s humorom, gorčinom i nostalgijom nabijenih pjesama predvođenih singlom ‘Sa mog prozora’. Svoj hit album ‘Pistaccio Metallic’ iz 2011. godine promovirali su pred gotovo 12.000 ljudi u zagrebačkom Domu sportova, godinu nakon toga su kao od šale rasprodali dva koncerta zaredom u Tvornici kulture, a ove će jeseni njihovi oštri hitovi ‘HEROYIX’, ‘Šareni artikl’, ‘Grad spava’, ‘UV zrake’, ‘Papilova’, ‘Lud za njom’, ‘Veseljko’, ‘Pozitivan stav’, ‘Guzice i sise’, ‘Nostalgična’, ‘Genije’, ‘Malo san maka’, ‘Alles Gut’ prolomiti i na Gornjim gradom u sklopu Gričevanja.

 

Gričevanje je, uz Device_art, Space Festival i Galeriju Klovićevidvori, dio novog pokreta Na Gornjem gradu, koji povezuje ove programe koji se održavaju istovremeno od 24. rujna do 4. listopada, ne naplaćuju ulaz i tradicionalno već godinama oživljavaju zagrebački Gornji grad. Na Gornjem gradu zajednički je projekt udruge Gričevanje, udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse, tvrtke Kupole – bolje od šatora i Galerije Klovićevi dvori.

Details

Date:
24 rujan, 2015
Time:
08:00 - 17:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Plato Gradec i Tuškanac
Zagreb, Hrvatska + Google Map