Loading Events
  • This event has passed.

Teatar &TD daje koncert Cul-de-Saca i izložbu posvećene Draganu Pajiću Paji

24 veljača, 2016Koncert posvećen Draganu Pajiću Paji, jednom od osnivača kultnog impro jazz eksperimentalnog sastava Cul-de-Sac, održat će se u srijedu, 24. veljače u Velikoj dvorani Teatra &TD s početkom u 21.30 sat.

Cul-de-Sac
Cul-de-Sac

Istu večer u Kafiću &TD-a otvorit će se izložba grafičkog umjetnika Nikole Vincelja – Jinksa koja će kroz autorske grafike, fotografije i memorabiliju kronološki prikazati sve ključne trenutke ovog sastava u posljednja tri desetljeća.

 

Relativno stalni povremeni član Cul-de-Saca Darko Rundek zbori: “CdS danas postaje relevantan bend koji u dosadnoj i mozgoispirućoj šumi formatirane glazbe na radiju, netu i uživo, šokira slobodom i radošću muziciranja, odbacivanjem svake forme osim one koja sama proizlazi iz slušanja u sadašnjem trenutku, i na publiku svakodnevno tlačenu i strašenu neimaštinom, krizom, nesigurnošću, standardima i zakonima djeluje terapijski i slavi život. Otići na koncert CdS je zdravije od dva tjedna u toplicama!”

 

Suosnivač slobodnog sastava, negdašnji Rundekov drug iz Haustora, Capri, veli: “Cul-de-Sac je od samog početka bio bend kroz koji su prolazili mnogobrojni glazbenici koje je zaintrigiralo stvaranje glazbe zasnovane na improvizaciji, ekspresiji, potpunoj slobodi od forme i novom načinu izražavanja. Nije bilo čvrste glazbene strukture, često nismo znali što radimo, kamo nas to vodi… Nekad zvuči vrlo interesantno, nekad baš i ne, ali vjerujemo u to što radimo.”

Nikola Vincelj
Nikola Vincelj

Prošle su dvije godine otako nas je 23. veljače 2014. prerano napustio Dragan Pajić Pajo, umjetnik koji je svojim djelovanjem uvelike obilježio eksperimentalnu i improvizatorsku underground scenu, kako svojim glazbeničkim djelovanjem tako i svojom energijom, kontinuirano okupljajući glazbenike sličnog senzibiliteta i inicirajući zajedničko eksperimentiranje i muziciranje. Prvi jugoslavenski improvizatorski bend Cul-de-Sac, kasnije Orkestar za ubrzanu evoluciju osnovali su Pajo i Damir Prica CapriKafka još 1986. g., a posljednja tri desetljeća u različitim i nestalnim postavama sudjelovao je niz glazbenika, od kojih neki i ovim koncertom nastavljaju Pajin glazbenički put i ideje.

 

Nastupaju: Franjo Glušac (gitara), Miro Manojlović (vibrafon, udaraljke), Andreja Kurelec Košavić (vokal, truba, udaraljke), Darko Rundek (bas, efekti), Damir Prica Kafka (saks, klavijature), Igor Pavlica (truba, vokal), Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi, udaraljke), Neven Jurić (francuski rog), Ivan Marincel (trombon) iNikola Vincelj Jinks (autorske vizualne intervencije).

 

Gostuju: Mario Baršin (bas), Miodrag Krencer (vokal), Sven Buić (kontrabas), Luka Peršić (alt saks), Jerko Valdevit (tenor saks) iVedran Peternel (elektronika).

 

Ulaznice po cijeni od 30 kn (20 kn za studente) mogu se kupiti isključivo na dan koncerta, od 18 sati, na blagajni Teatra &TD.

Details

Date:
24 veljača, 2016
Time:
21:30 - 23:55
Cost:
Kn20 – Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , ,

Venue

Teatar ITD
Zagreb, Hrvatska + Google Map