Loading Events
  • This event has passed.

Terence Blanchard u Tvornici kulture //ODGOĐENO

22 travanj, 2020Terence Blanchard je peterostruki dobitnik Grammy nagrade, skladatelj filmske glazbe, trubač, aranžer i čovjek koji u svojim rukama drži sve note jazza, hard-bopa, afričke i južnoameričke glazbe. Svoj drugi nastup u Zagrebu zajedno sa svojim kvintetom E-Collective, održati će u Tvornici kulture 22. travnja u sklopu Musicology Barcafe Sessionsa.

Terence Blanchard u Tvornici kulture

Poznat kao konstantna sila u muzičkoj industriji i kao borac koji svojom glazbom jasno ukazuje na američke tragedije u prošlosti i sadašnjosti, sa svojim kvintetom bavi se pitanjem ciklične epidemije oružanog nasilja koje je predstavio kroz svoj novi album „LIVE“. Glazba koja se našla na albumu „Live“ simbolično je sakupljena sa koncerata izvedenih uživo na lokacijama gde je stanovništvo iskusilo rastuće konflikte između vlasti i afro-američkih građana. Ovaj projekt osuđuje oružano nasilje bilo da je usmereno na određene građane ili na predstavnike reda i zakona.

Ovaj prijatelj slavog redatelja Spike Leeja koji mu je povjerio soundtrackove svojih najjačih filmova, kroz glazbu progovara i bori se za istinu, slijedeći svoje idole poput Maxa Roacha, Johna Coltranea, Luisa Armstronga , Herbia Hanckoka i stojeći na njihovim ramenima.
Od njegovog posijednjeg rasprodanog nastupa u Zagrebu prošlo je 14 godina a u tom vremenu Blanchard je postao glazbeni div koji će nam u Tvornici pokazati što je pravi jazz.

Ulaznice za koncert u prodaji su putem sistema Entrio.hr i na prodajnim mjestima Entria.

Koncert je sjedeći.

Cijena ulaznice iznosi: slobodno sjedenje 150 kn Early Bird / 175 kn.

Details

Date:
22 travanj, 2020
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
150kn – 175kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb