Loading Events
  • This event has passed.

The Exorcism of Corona Part II u Močvari

15 rujan, 2021Ljubitelji eksperimentalnijih, čak i ekstremnijih zvukova doći će na svoje ove srijede na terasi Močvare (15. rujna), gdje je na rasporedu zanimljiva glazbena večer još zanimljivijeg naziva ‘The Exorcism of Corona Part II’. Riječ je o još jednoj ‘on the road’ ediciji dugovječne radijske emisije Kunstgebit koju još od kraja devedesetih u Amsterdamu uređuje i vodi Ivica Košavić aka Razorblade Jr., poznatiji kao lider i/ili član kultnih bendova poput Gone Bald, Ha Det Bra, Prsten, Blisters, Pink Noise Quartet i De Reizende Verkoper.

The Exorcism of Corona Part II u Močvari

Sve koji navrate do Močvare očekuje, riječima samog Razorblade Jr.-a, ‘Post-Out-No-New-Wave-Noble-Noise-Prog-Math-Avant-Free-Freak-Psych-Gothic-Swamp-Sludge-Blue(s)-Underground-Tropical-Rock…’ slušaona, kao i nastup posebnog gosta, gitarističkog virtuoza Vlatka Klarića.

Klarić je rođen 1968. u Zagrebu. S trinaest godina otac ga je naučio prvi akord na staroj gitari, nakon čega se krenuo razvijati kao samouki glazbenik koji je uvijek zvučao ‘nekako drugačije’. Iz tišine svoje sobe izlazi na koncertne podije i održava niz fascinantnih samostalnih koncerata diljem Hrvatske i Slovenije. Nastupa i u radio emisijama, a njegov izričaj spadao bi u modernu improviziranu glazbu, blisku jazz načinu razmišljanja. U duhovnom smislu riječ je o vrlo snažnoj i osjećajnoj glazbi u kojoj duboko proživljava svaki ton. Vlatko se koristi različitim tehnikama sviranja pa tako svira prstima (fingerstyle), upaljačem, koristi razne tehnike klasične gitare, flamenca, jazz gitare, rock i blues gitare, oponaša ptice, možda čak i pokojeg kita…

Ulaz na „The Exorcism of Corona Part II“ je besplatan, broj posjetitelja je ograničen, a Covid putovnice nisu potrebne.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
15 rujna
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Močvara
Zagreb