Loading Events
  • This event has passed.

‘The Great Gatsby Ballet’ u Zagrebačkoj areni

14 listopad, 2017Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000 gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, ‘The Great Gatsby Ballet’ stiže i u Zagreb 14. listopada u Arenu Zagreb.

'The Great Gatsby Ballet'
‘The Great Gatsby Ballet’

Čini se da će 2017. godina biti jedna od zanimljivijih, ako je suditi po glazbeno-kulturnoj ponudi i interesu same publike. Nakon rasprodanog mjuzikla “Cats”, Arena Zagreb bit će domaćin još jednog spektakla kultnog renomea, ovaj put baletnog – “The Great Gatsby Ballet” – koji u Zagreb stiže 14. listopada 2017. godine.

 

>> Kupite ulaznice za “The Great Gatsby Ballet”

 

The Great Gatsby Ballet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.
Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.

 

Fitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi “Great Gatsby”, već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.

'The Great Gatsby Ballet'
‘The Great Gatsby Ballet’

Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige “Great Gatsby Ballet” vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.

 

Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 , Patricka Swayzea…

 

Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta “The Great Gatsby”. Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja. Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kada je gostovao s baletom „Radio&Juliet“.

S obzirom na veličinu i zahtjevnost scenografije i produkcije, Arena Zagreb bit će sasvim prilagođena pozornici, scenografiji i gledateljima, pri čemu će se u prodaji naći svega 4.000 ulaznica, a ulaznice su isključivo za sjedeća mjesta.

 

Ulaznice za The Great Gatsby Ballet su u prodaji i mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim te online na Eventim.hr. Cijene se kreću od 180 do 450 kuna.

Details

Date:
14 listopad, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn180 – Kn450
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Arena Zagreb
Zagreb, + Google Map