Loading Events
  • This event has passed.

The Jesus And Mary Chain i Front Line Assembly na 27. WGT-u u Leipzigu

18 svibanj, 2018Njemački grad Leipzig priprema se za 27. izdanje Wave Gothic Treffena koje će se ove godine održati od 18 do 21. svibnja.

  • 5
    Shares
The Jesus And Mary Chain (Foto: Wikipedia)

Ove će godine među headlinerima biti legendarni The Jesus And Mary Chain koje u Zagrebu još nismo imali prilike vidjeti. Oni su, za širu publiku i najpoznatiji od zasad najavljenog 141 izvođača, no novi se izvođači na stranicama festivala pojavljuju gotovo svakog dana. Među poznatijim najavljenim imenima su i kanadski Front Line Asssembly, electro-industrial sastav osnovan još sredinom osamdesetih, te Boy Harsher, američki elektronski duet koji postoji tek nekoliko godina.

Popis izvođača možete naći na službenoj stranici festivala.

Cijeli festival orijentiran je na gotičarsku i dark scenu, a glazba koja se pušta po cijelom gradu – preko opera, slušaonica, predstava i izložbi pa do koncerata – kreće se od srednjovjekovne i klasične glazbe do dark electra, industriala, electropopa do goth- metala.

Najveći koncerti su u sajamskoj dvorani Agra gdje može stati i dvadesetak tisuća posjetitelja, no program prate i desetine klubova po cijelom Leipzigu. Uz koncerte u Agri najviše posjetitelja pohodi Pagan Village, open air u šumi na rubu grada, specijaliziran za srednjevjekovno doba, s prigodnom ponudom hrane spravljene na srednjevjekovni način, craft piva i gomile štandova s odjećom.

Nakon cjelodnevnih koncerata posjetitelji noć završavaju na after partyjima gdje glazbu puštaju DJ-i iz cijelog svijeta.

Četiri dana WGT-a vrijeme je kad Leipzig diše punim plućima i dobro zarađuje od dvadesetak tisuća posjetitelja festivala zbog čega cijene smještaja lete u nebo.

Karte za WGT mogu se kupiti preko službene stranice, a stoje 120 eura. No s tom kartom besplatan je javni prijevoz i ulaz na sva festivalska događanja.

 

  • 5
    Shares

Details

Start:
18 svibanj, 2018
End:
21 svibanj, 2018
Cost:
120kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,
  • 5
    Shares