Loading Events
  • This event has passed.

The Men nastupaju u Močvari

27 ožujak, 2013Jedan od najcjenjenijih post punk i psychedelic rock bendova današnjice The Men nastupa u Zagrebu u srijedu 27. ožujka u Klubu Močvara, u sklopu turneje na kojoj promoviraju svoj četvrti studijski album nazvan ‘New Moon’.

The Men u Močvari

The Men osnovali su Nick Chiericozzi, Chris Hansel i Mark Perro 2008. godine, a prije nego što im se pridružio i bubnjar Rich Samis iza sebe su već imali izdana dva odlična studijska albuma We Are The Men i Immaculada, kao i nekoliko izdanja na kazetama koja su dijelili preko svoje internetske stranice.

Bruklinška četvorka tada snima svoj treći studijski album “Open Your Heart” na kojemu glazbeni izričaj proširuju utjecajima psychedelic rocka, surf rocka te melodičnog countrya. Album 2012. godine objavljuje cijenjenja etiketa Sacred Bones Records za koju osim The Men svoja izdanja objavljuju i Zola Jesus, Moon Duo, The Fresh & Onlys, Wymond Myles te Woods.

Iste godine kritika je album izvrsno prihvatila i ocijenila natprosječnim brojkama (9/10 spin.com, 8.5/10 Best New Music pitchfork.com, 4.5/5 sputnikmusic.com, 4/5 consequenceofsound.net, 4/5 allmusic.com, 4/5 guardian.co.uk, 4/5 slantmagazine.com).

Kao svoje uzore osnivači The Men navode Sonic Youth, Foo Fighters, Led Zeppelin, Black Sabbath, Yo La Tengo i The Jesus Lizard, a njihov se izričaj može, kako s njihovim glazbenim uzorima tako i s drugim velikanima post punk i no wave scene, usporediti s MC5, The Replacements, Fugazi i Buzzcocks kao i aktualnim protagonistima post punk i garažne rock scene Fucked Up, METZ i Ty Segall.

The Men trenutno broji petero članova, ne pokorava se standardnom ‘frontman plus bend’ formatu već je predan filozofiji u kojoj su svi članovi jednako bitni i potpuno ravnopravni. Upravo ta jedinstvenost rezultira uvijek svježom fluidnosti između članova i njihovih uloga na instrumentima.

To im dozvoljava konstantno širenje glazbene palete i glazbenog izričaja, što se može čuti i doživjeti slušajući posljednja dva studijska albuma na kojima se The Men, od jednostavnijih i agresivnih melodija s prva dva albuma uspješno odmaknuo prema melodičnom i vješto aranžiranom post punku.

Piano, mandolina, usna harmonika i vokalne harmonije sastavljene od četiriju glasova, kao i standardni instrumenti, satkani su i isprepleteni u novi materijal, nazvan New Moon, duhovno obojan emotivnim tekstovima koji opisuju ushićenje i napuštanje povijesti.

“New Moon” ljubavno je pismo posvećeno veličanstvenom kontinuumu uz veliku dozu poniznosti, koje pritom razotkriva iluziju velike ograničenosti dok se sama esencija može opisati osobinom ponovnog vraćanja u izvor odnosno u jedno. Vibracijske veze i titranja albuma New Moon kompas su koji nas kroz teške i zahtjevne situacije usmjerava na dugom putu prema domu i koji nas uvijek iznova podsjeća da nakon noći dolazi dan.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), kino EUROPA shopu (Varšavska 3, Zagreb), Dallas music shopu (Tkalčićeva 7, Zagreb), glazbenoj knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb), Aquarius music shopu (Varšavska 13, Zagreb) te u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb). Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti na blaganji Kluba Močvara po cijeni od 65 kuna.

Details

Date:
27 ožujak, 2013
Cost:
50kn – 65kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Močvara
Zagreb, + Google Map