Loading Events
  • This event has passed.

The National dolazi na zagrebačku Šalatu

2 srpanj, 2013Američki indie – rock bend, The National, potvrdio je svoj kultni status pred hrvatskom publikom te se nakon tri godine vraća u Zagreb! Zagrebačka Šalata ugostit će bend 2. srpnja na njihovoj ovogodišnjoj turneji. Koliko im je Zagreb uistinu značajan, dokazali su odlukom da na novoj turneji među sedam europskih gradova uvrste i Zagreb.

The National

Godinama se već raspreda saga o jednom, nekad malom,  američkom nezavisnom rock bendu koji je u zagrebačkom klubu KSET odsvirao jedan od najbitnijih koncerata karijere na toj prvoj, europskoj turneji. Koliko je taj nastup pred osamdesetak sretnika, što je, da se odmah razumijemo, bio daleko veći broj negoli su tada imali u većini gradova u Europi, bio bitan za sami The National, toliko je bio bitan i za ovaj grad jer, pokazalo se poslije, prvi se put Zagreb našao u situaciji u kojoj su jedan London ili New York gotovo svakodnevno.

Prvi je put, naime, ovaj grad bio u prilici uživo pratiti sve faze razvoja benda koji je u nepunih deset godina od polupraznih malih klubova i barova došao do rasprodanih arena širom svijeta. Koliko im je Zagreb uistinu bitan The National su dokazali odlukom da na novoj turneji među sedam europskih gradova uvrste i Zagreb. Ako je vjerovati magazinu Uncut, na proljeće turneji prethodi objavljivanje novog albuma.

Ograničeni broj ulaznica po cijeni od 180 kuna moći će se kupiti od srijede 20. veljače u 12 sati, pa do četvrtka 21.02. u ponoć. Od petka 22. veljače cijena će im biti 220 kuna.

Details

Date:
2 srpanj, 2013
Cost:
180kn – 220kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Šalata
Zagreb, + Google Map