Loading Events
  • This event has passed.

The New Power Generation – bend slavnog Princea dolazi u Zagreb

15 prosinac, 2019The New Power Generation bend je koji je imao tu veliku čast svirati za i uz jednog od najvećih glazbenih imena 20. stoljeća, Princea. Taj neprežaljeni umjetnik koji je ostavio ozbiljan trag na svjetskoj glazbenoj sceni, napustio nas je prerano, 2016. godine, a NPG se okupio kako bi proslavio njegov lik i djelo svjetskom turnejom u sklop koje dolaze 15. prosinca i u Tvornicu kulture u sklopu Musicology Barcaffe Sessionsa.

The New Power Generation (Foto: promo)

NPG je bend koji je svirao s Princeom. To je apsolutni razlog da se ode na njihov koncert u Tvornicu. No ako vam treba još razloga, evo ih redom:

– Svirali su s legendarnim Princeom pune 23 godine i onda još dvije dodatne.

– Prince, kada ih je predstavljao svijetu, rekao je da je to najbolji bend IKADA, a ubrzo je postao „the funkiest band in the land“ u očima fanova.

– Klavijaturist NPGa, Morris Hayes, punih je 12 godina bio Princeov glazbeni dirketor i osoba od najvećeg povjerenja.

– Njihove su svirke okarakterizirane kao super funky i sexy, a vokalist McKenzie kao vrhunski glas koji svojom izvedbom odaje iznimnu počast Princeu.

– Kritike kažu da je NPG bio tijelo,a Prince glava stvaralaštva ovog umjetnika koji se proslavio svojim glasom, stasom i ogromnim glazbenim talentom.

Morris Hayes, glazbeni direktor koji je ujedno godinama bio desna ruka Princeu, je ponosan na ovu turneju jer, kako kaže, na ovaj način najbolje može izraziti zahvalnost svom šefu za sve te godine stvaralaštva, fenomenalnih koncerata i istinskog prijateljstva. McKenzie, vokal u bendu NPG je izjavio: Biti na pozornici s njegovim bendom, njegovom braćom, kolegama, za mene je najveća stvar koju sam postigao u životu. Kao umjetnik, osjećam se počašćeno i posebno što mogu na ovakav način reći Princeu hvala, njegovim fanovima.

Cijena ulaznica: 150 kuna. Ulaznice se mogu kupiti preko sustava Entrio na www.entrio.hr te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Details

Date:
15 prosinac, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
150kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2/Ljudevita Posavskog 1, Zagreb