Loading Events
  • This event has passed.

‘The Rocky Horror Picture Show’ uz House of Flamingo u MM centru

9 studeni, 2018U petak, 9. studenog u programu Kratkih slika -Prezreni žanr, prošireni žanr prikazat će se filmski klasik ‘The Rocky Horror Picture Show’ kojeg ćenakon projekcije približiti filmski kritičar Mario Kozina i jedinstven umjetnički kolektiv House of Flamingo. Početak u 20 sati u MM centru, ulaz besplatan.

  • 5
    Shares
‘The Rocky Horror Picture Show’

“The Rocky Horror Picture Show” mjuzikl je s elementima SF-a, komedije i horora iz 1975., nastao u režiji Jima Sharmana. Scenarij su napisali Sharman i Richard O’Brien, a temelji se na istoimenom kazališnom mjuziklu Richarda O’Briena iz 1973. Produkcija je satirična posveta SF i horor filmovima B produkcije nastalima između 1930. i 1970. U filmu glume Tim Curry, Susan Sarandon i Barry Bostwick te članovi postave kazališnoga mjuzikla.

Priča se vrti oko tek zaručena para čiji se automobil kvari u kišnoj noći pokraj dvorca u kojem će potražiti pomoć. Dvorac je pun neobičnih, kostimiranih ljudi, a vodi ga Dr. Frank N. Furter, ludi znanstvenik. Film je svoju popularnost stekao 1976. kad ga je publika počela prikazivati u Waverly kinu u New Yorku.

Četrdeset godina poslije, to je najduže prikazivan film u filmskoj povijesti. Često ga se prikazuje u vrijeme Noći vještica. Danas, film uživa ogromnu međunarodnu popularnost. 2005. United States National Film Registry, Library of Congress uvrstio ga je u red filmova za očuvanje.

  • 5
    Shares

Details

Date:
9 studeni, 2018
Time:
20:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

MM centar
Zagreb,
  • 5
    Shares