Loading Events
  • This event has passed.

The Sex Pistols Experience u Tvornici kulture

1 veljača, 2014U subotu 1. veljače će se u zagrebačkoj Tvornici Kulture pod nazivom ‘Sid Lives!’ održati homage punk rock legendi Sid Viciousu povodom trideset i pete godišnjice njegove smrti na kojem će nastupiti najbolji svjetski Sex Pistols tribute band Sex Pistols Experience iz Velike Britanije. Kao uvod u večer će nastupiti zagrebački old school punkeri Eksodus a dj Tomi Phantasma uz pomoć dj Little Gogo-a će prije i nakon koncerta vrtit punk rock i new wave hitove.

Sid Lives program u Tvornici kulture

Kako bi događaj bio potpun će se održati i izložba slika poznate zagrebačke slikarice Jasmine Krajačić pod nazivom “My Way” na kojoj će biti izložena velika platna sa portetima Sid Viciousa, Sex Pistolsa i popratnih punk rock heroja. Izložba je prodajnog karaktera pa će se izložena platna moći i kupiti ili naručiti od autorice.

S više od tisuću odsviranih koncerata, uključujući europske, britanske i američke turneje te nastupe na brojnim festivalima The Sex Pistols Experience su uspjeli doći na samo korak od svojih legendarnih uzora. Niti jedan drugi Pistols tribute bend ne poklanja toliko pažnje u zvuku i imageu kao ova četvorka koju su dosad mnogo puta zvali da glume svoje heroje u live showovima na BBC-u, Sky-u, Channel 4-u,…. Nedavno su nastupili i u filmu “Who Killed Nancy?”, a od samih članova Sex Pistolsa dobili podršku i pohvale.

Kao što su Sex Pistols jedan od najutjecajnijih bendova svih vremena tako su i The Sex Pistols Experience jedan od najcjenjenijih tribute bendova današnjice donoseći uvjerljiv nostalgični trip i utjecajući na cijelu novu “neprilagođenu” generaciju. O uvjerljivosti dovoljno govori i činjenica da je The Sex Pistols Experience “The Sunday Times” 2008. uvrstio u popis “Top 50 Hottest Thigs To See”. The Sex Pistols Experience su na najbolji mogući način ulovili duh i energiju Pistolsa iz samog vrha njihove karijere tj. 1977. godine sa Sid Viciousom na basu a kako bi zadovljili Pistols fanove sviraju presjek cijelog opusa Sex Pistolsa uključujući i pjesme poput “My Way”.

Sid Vicious je uspio u svojem kratkom životu, i još kraćoj karijeri, postići status najpoznatijeg i najvjerodostojnijeg punkera svih vremena, a u rock svijetu postao prava ikona buntovništva, pa tako možemo slobodno reči da je Sid nasljednik James Deana, poznatog glumca, “buntovnika bez razloga” koji je također umro vrlo mlad i postigao status legende u samo par godina. Zbog svojeg prepoznatljivog imagea, ekstremnog ponašanja “bez dlake” na jeziku je Sid postao prava punk rock ikona, idol punkera i svih rock buntovnika, tako da se i dan-danas njegov lik upotrebljava u mnogim medijima i reklamama. U svakom slučaju, jedna od najvećih faca rock’n’rolla svih vremena. Na žalost je Sidova karijera bila prekinuta nesretnom smrću, i tko zna kolika bi njegova popularnost tek bila da je ostao bar malo duže među nama. Umro je 2. veljače 1979. godine sa nepune 22 godine.

Eksodus je nastao 1983. godine i prvi je bend pjevača Tomija Phantasme iz grupe Phantasmagoria, a kojem je baš Sid Vicious bio jedan od najvećih uzora u tinejđerskim danima. Eksodus svira 80’s old school punk rock, a za ovu priliku će pored svojeg materijala odsvirati i punk rock klasike poput “I Wanna Be Your Dog” od The Stooges, “Warhead” od UK Subs, “Vjeran Pas” od Termita, “Nebo” od Električnog Orgazma…

Koncert će početi u 21 sat a cijena ulaznice iznosi 45 kuna u pretprodaji i 60 kn na ulazu. Ulaznice se mogu kupiti preko Entrio sistema www.entrio.hr, kao i na prodajnim mjestima Tvornice Kulture (popis prodajnih mjesta možete naći na www.tvornicakulture.com)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Venue

Tvornica kulture
Šubićeva 2
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map