Loading Events
  • This event has passed.

Thee Melomen, Garage In July, Čudnoređe i Mr. Albino na proslavi rođendana Terapije u KSET-u

23 travanj, 2016U subotu 23. travnja u KSET-u će se održati proslava 15 godina rada prijateljskog nam portala Terapija.net. Na pozornicu će se tom prilikom popeti Thee Melomen, Garage In July, Čudnoređe i Mr. Albino.

Terapija.net ove godine slavi jubilarni 15. rođendan
Terapija.net ove godine slavi jubilarni 15. rođendan

Najstariji hrvatski glazbeni portal Terapija.net ove godine slavi jubilarni 15. rođendan. Od 2001. do danas Terapija recenzijama albuma, koncertnim izvještajima i ostalim vijestima iz svijeta glazbe kontinuirano pokriva najširi spektar izvođača od teškog undergrounda do široko afirmiranih izvođača gotovo svih žanrova.

 

Mnogim bendovima s regionalne scene koji su s vremenom prerasli iz anonimnosti u popularna imena prvi su promotivni tekstovi i kritički osvrti objavljeni upravo na Terapiji: Dubioza kolektiv, Brkovi, Goribor, Kawasaki 3P, Damir Avdić, Letu Štuke, Ramirez, Pavel, Repetitor, M.O.R.T, Punčke, Žen, Bernays Propaganda, Afion, Antenat, Nežni Dalibor, U Pol’ 9 kod Sabe itd.

 

Rođendanski koncert koji Terapija.net održava i ove godine već je postao tradicija. Misao vodilja koja je je najvažnija pri odabiru izvođača je davanje podrške bendovima neupitne kvalitete, koji po popularnosti još nisu dohvatili ono što im pripada.

 

Znači, koncertom će vas stoga počastiti sljedeći bendovi:

 

Thee Melomen – „Rock ‘N Roll nije nuklearna fizika, uzmeš tri riffa, dodaš refren, solažu i to je to. Tako je oduvijek bilo, od Chuck Berry-ja do Ramones-a, od New York Dolls-a do Stones-a. Upravo je to zvijezda vodilja Glam-ificirane power pop n roll četvorke iz Zagreba pod imenom Thee Melomen. U dvije godine koliko postoje, već su u Zagrebu dijelili stage sa bendovima iz Belgije, Njemačke, Grčke, Srbije, Rusije, Kanade, Japana i naravno Hrvatske, a sa nekim dijele i zajedničku ljubav prema Dolls/Heartbreakers familiji. Thee Melomen su filtrirali utjecaje svih svojih uzora i iz vlastitog kuta stvorili svoju viziju street rock’ n ‘rolla. „

 

Garage in July – Visokooktanski Swamp ‘n’ Roll sastav. Četvorica mladića začarana duhom Delte. Misija je jednostavna: prenositi naslijeđe Groovea, naslijeđe Bluesa. Kako kažu: “Sviramo direktno i iskreno, iz jaja i srca. Pjesme nastaju same od sebe, spontano i bez predumišljaja zato što je osnova benda pravo prijateljstvo. Osjećati ritam Delte znači ostati zdrav i snažan u ovim šugavim i umjetnim vremenima. Nas je četvero i imamo svoja imena, ona koja su nam dana. Kad sviramo i kad smo skupa, preuzimamo prave identitete. Mi smo velika djeca, a odrasti je samo zamka. Naša glazba uvijek donosi samo Ljubav. Buka i znoj. Ljubav i Swamp ‘n’ Roll.”

 

Čudnoređe – Životno-muzička tragikomedija Ognjena Bašića. Zvuči kao šansonjer na speedu koji pokušava izvesti cabaret-točku uz pratnju rock benda dok mu na slušalicama u ušima smeta playlista s metalom, pankom, rapom, narodnjacima, reggaeom i popularnim random autoplay hitovima s YouTube-a. Rođendansku tortu portala ČudNoReĐe će dodatno pošećeriti live promocijom dugo očekivanog albuma prvijenca „Dno je sve rjeđe“ koji sadrži ponajbolje uratke iz njegove raznovrsne pjesmarice i bit će uskoro dostupan na Bandcampu. Osim neočekivanog, očekujte smijeh i suze, mudrost i ludost, te još masu različitih osjećaja i misli koje ČudNoReĐe i čine tako jedinstvenim fenomenom. Uz njegovu muziku možete se ukipiti i zamisliti ili jednostavno nasmiješiti i zaplesati. Birajte sami koju stranu medalje želite okrenuti.

 

Mr. Albino – Dave Alan (vokal), Stribor Bob (gitara), Velimir ”Lizard” Topić (bas) & Ivan ”Cimi” Marinović (Bubnjevi i perkusije)c čine ovaj ‘odmetnički’ rock bend koji kombinira različite stilove kao što su funk, blues i grunge u svom izričaju.

 

Cijena ulaznice za već tradicionalni rođendanski koncert iznositi će 20 kuna.

Details

Date:
23 travanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn20
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map