Loading Events
  • This event has passed.

Thurston Moore Band u Močvari

2 lipanj, 2015U Močvaru 2. lipnja dolazi Thurston Moore Band – novi projekt Thurstona Moorea, gitarista kultnih Sonic Youth. Uz Thurstona, u bendu su još i bubnjar i njegov stari Sonic Youth suborac Steve Shelley, basistica Deb Googe iz My Bloody Valentine te gitarist James Sedwards.

Thurston Moore Band
Thurston Moore Band

Sonic Youth su jedan od najutjecajnijih svjetskih rock bendova te svakako bend koji je nepovratno promijenio povijest rock muzike od osamdesetih do danas. Nakon što su od 2011. godine u fazi hibernacije, članovi benda posvetili su se solo karijerama, a najintenzivnija i najeksponiranija je upravo Thurstonova.

 

Nakon recentnih izleta s novim bendom Chelsea Light Moving te solo albuma “Demolished Thoughts”, Thurston se, nakon selidbe iz New Yorka u London, u igru vraća s novim albumom “The Best Day” (Matador Records) koji je ostvario visok plasman na listama najboljih albuma 2014. godine. Nakon više od 30 godina na sceni, Thurston i dalje ima dovoljno svježine i kreativnosti za još jedan u nizu odličnih glazbenih ostvarenja, zvukom na tragu posljednjih Sonic Youth albuma.

 

Već spomenuti Sonic Youth utjecaj danas je postao opće mjesto pop kulture, a Thurston Moore je (uz Lee Ranalda) po izboru urednika magazina Spin na prvom mjestu liste od 100 najboljih gitarista svih vremena. Jedan od najutjecajnijih glazbenika današnjice u Močvari sa svojim prijateljima svira za Vas.

Details

Date:
2 lipanj, 2015
Time:
21:00 - 23:55
Event Categories:
,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map