Loading Events
  • This event has passed.

Tinariwen u Vintage Industrial Baru

10 srpanj, 2016Kraljevi desert blues rocka 10. srpnja nastupaju u Vintage Industrial Baru.

Tinariwen (Foto: Marie Planeille)
Tinariwen (Foto: Marie Planeille)

Tinariwen dolaze iz Sahare, iz sjevenog dijela Malija, no okupljeni su 1979. godine u Alžiru. Naziv grupe na tamasheku, jeziku Touarega, znači prazan prostor, a opisuje njihov dom, beskrajnost pustinje iz koje dolaze. Nakon mirovinskog sporazuma u Maliju, Tinariwen se vraćaju svojemu domu, a svoje oružje mijenjaju za električne gitare. Pažnju glazbene scene izvan Sahare dobivaju 2001. godine nakon izdanja “The Radio Tisdas Sessions” i nakon izvanrednih live izvedaba na festivalima ‘”Festival au Desert” i “Roskilde”. Svjetska slava širi se poput pupoljka nakon albuma “Aman Iman”.Ovjenčani glazbenim nagradama, među njima i nagradom Grammy za najbolji album world glazbe te BBC-jevom nagradom u istoj kategoriji, šesteročlana skupina tuaršekih nomada s šest studijskih i jednim live albumom u posjedu proputovala je pola svijeta i svirala na gotovo svim, većim, važnim festivalima od Glastonburyja, Coachellae, Roskildea, Les Vieilles Charruesa, Printemps de Bourgsa do WOMAD-a.

 

Zbog svog mantraškog fuzz funka i blues rifova u kombinaciji s alžirskim raijom i egipatskim popom u najavama i opisima često ih vole okarakterizirati kao Led Zeppeline iz Sahare. Glazba koju stvaraju šarmirala je publiku, glazbene kritičare te brojne top glazbenike, od kojih su s nekima i uskor surađivali na svojim izdanjima i nastupima; bili bi to Carols Santana, Robert Plant, U2, Radiohead, Coldplay, Wilco, Brian Eno, Dirty Dozen Brass Band, TV On The Radio i Henry Rollins.

 

Tinariwen i Zagreb do sada su se nekoliko puta ugodno podružili na njihovim sjajnim koncertima, a novi susret zakazan je za 10. srpnja u Vintage Industrialu. Ulaznice za ovaj koncert u pretprodaji će iznositi 90 kn dok će na dan cijena skočiti na 120 kn. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u Dirty Old shopu u Tratinskoj 13 te na šanku Vintage Industriala svaki dan, osim ponedjeljka, od 20 sati.

Details

Date:
10 srpanj, 2016
Time:
21:00 - 23:55
Cost:
Kn90 – Kn120
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map