Loading Events
  • This event has passed.

Tjedan šansone na Zrinjevcu

8 prosinac, 2014U sklopu Adventa na Zrinjevcu od 8. do 12. prosinca će se održavati Šansone na Zrinjevcu.

Šansone na Zrinjevcu
Šansone na Zrinjevcu

Tjedan šansone na Zrinjevcu se organizira povodom 50. godišnjice prve zagrebačke večeri šansona. Te 1964. godine se okupila u Zagrebačkom dramskom kazalištu Gavella, mimo redovitog programa Zagrebačkog festivala zabavne glazbe, o svom trošku i u vlastitoj organizaciji, grupa autora, interpreta, glumaca, pjesnika i glazbenika te postavila temelje takozvane Zagrebačke škole šansone. Šansone na Zrinjevcu počinju u ponedjeljak 8. prosinca glazbenim kvizom koji je osmislio i vodi Zvonimir Varošanec. Publika će imati zadatak prepoznati šansone koje će tom prilikom na klavijaturama izvoditi dirigent, skladatelj i instrumentalist Dinko Appelt.

 

Sljedećeg dana, u utorak 9. prosinca nastupat će Ibrica Jusić, vječni trubadur koji je našu šansonu proslavio na relaciji Dubrovnik – Zagreb – Pariz, dok je pozornica glazbenog paviljona u srijedu rezervirana za nastup glumice i šansonjerke Kostadinke Velkovske uz klavirsku pratnju Tončija Eterovića. U četvrtak uz pratnju Dinka Appelta francuske i druge šansone izvodi glumica pjevačica Jasna Bilušić, a u petak 12. prosinca nastupaju klavijaturistica Ljerka Šemeš i jedan od utemeljitelja i najznačajnijih autora Zagrebačke škole šansona Hrvoje Hegedušić.

 

Program svakodnevno počinje u 18 sati i 30 minuta, a uz zvukove starih zagrebačkih šansona u bajkovitom zimskom ugođaju posjetitelji se mogu ugrijati čajnim novitetima atraktivne Franckove kuće čaja. Uz tradicionalne blagdanske specijalitete poznatih ugostitelja Zrinjevac nudi i zanimljiv izbor prirodnih sokova, tople čokolade, punčeva, pjenušaca, rakija, kuhanih vina, a od ove godine i kuhanog piva. U nikad većem broju prodajnih kućica na Zrinjevcu, uz brojne delicije, u ponudi se nalaze i prigodni proizvodi domaćih obrtnika. Manifestacija Advent na Zrinjevcu je otvorena svakodnevno od 12 sati, a vikendima od 10 sati, dok glazbeni program s koncertima radnim danom počinje u 18 sati, a vikendima od 11 do 13 te od 20 sati. Advent na Zrinjevcu organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija.

Venue

Zrinjevac
Zagreb, Hrvatska + Google Map