Loading Events
  • This event has passed.

‘Točno u podne’ – posljednja premijera ove godine u Teatru &TD

19 prosinac, 2017Premijera predstave Točno u podne redatelja Vedrana Hleba održat će se u utorak, 19. prosinca u Teatru &TD u 20 sati. Ulaz s pozivnicom. Reprizne izvedbe na rasporedu su 20. i 21. prosinca.

‘Točno u podne’ (Foto: Damir Žižić)

Vedran Hleb u svojoj novoj predstavi postavlja tekstove troje mladih autora/ica, Kristine Kegljen, Ivana Penovića i Ivane Vuković koji tematiziraju vrijeme, žudnju i promjene. Izvode Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan i Tina Orlandini.

Invokacija se prividno materijalizirala (ili disperzirala) u milijune balona s radiosondama. Predviđanje vremena prepoznajemo kao univerzaliju kroz presjek društvenih formacija, u svojim različitim ritualnim oblicima, ono oduvijek opstoji kao kolektivni čin koji nas svaki dan iznova nagna da uperimo oči u nebo i s jednakom neizvjesnošću korski upitamo: „A što nas čeka danas?”

Svjedočimo pokušajima zahvaćanja neuhvatljivosti vremena unutar formata televizijskih vijesti, gdje upriličenje mita o samoj fluktuaciji vremena omogućuje zajednici sudjelovanje u kategoriji nestalnosti. Uslijed repetitivnoga procesa zajednica se obnavlja, pronalazi svoja izvorišta i proživljava svoje početke – nakon oluje očekuje se stabilizacija.

Odlika formata televizijskih vijesti prokazuje svoju neprekidnu prisutnost, kroz gradnju gramatike koja se ističe efikasnošću te ostvaruje direktnu komunikaciju s gledateljem uz reklamne prekide koji na sebe preuzimaju potrebno nam izlječenje, nadu u bolje sutra pa i empatijske procese. Rukopisi troje mladih dramatičara isprepliću perspektive čineći petlju trenutačne društvenosti unutar koje se ostvaruju i određene pozicije (nad)moći gdje se zajednica raspada na svoje pojedinačne kanale koji supostoje. Potaknuta neartikuliranom žudnjom za promjenom zajednica se ponovno okuplja, oko zaziva za katastrofom koji se manifestira kao želja koju si nikada nećemo priznati.

Autori dramskih tekstova: Kristina Kegljen, Ivan Penović, Ivana Vuković
Redatelj: Vedran Hleb
Dramaturginja: Nikolina Rafaj
Izvođači: Marinko Leš, Nikša Marinović, Irma Milović, Iva Visković Križan, Tina Orlandini
Scenografkinja: Tea Truta
Producentica: Nina Križan

Produkcija KUFER u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Details

Date:
19 prosinac, 2017
Time:
20:00 - 23:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Teatar &TD
Zagreb, Hrvatska