Loading Events
  • This event has passed.

Tommy Emmanuel, Stray Dogg, Bebé Na Volé, Ana i Viktor Vidović na Festivalu gitare u Kastavu

1 kolovoz, 2016Najpoznatiji australski gitarist Tommy Emmanuel nastupit će 2. kolovoza na Festivalu gitare u Kastvu.

Tommy Emmanuel
Tommy Emmanuel

U sklopu jubilarnog 25. izdanja Kastafskog kulturnog leta (1.7.-26.8.2016.) na 19. Festivalu gitare nastupit će najpoznatiji australski gitarist Tommy Emmanuel, dvostruko nominiran za glazbenu nagradu Grammy i jedan od najvećih gitarista današnjice. Emmanuel je prvi puta u Kastvu nastupio 2003. godine i njegov je koncert ostao upamćen kao jedno od najupečatljivijih gostovanja u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Našoj publici će se ponovno predstaviti 2. kolovoza u ambijentu prekrasne Crekvine i u sklopu turneje “It’s never too late”, promovirajući tako svoj istoimeni studijski album, hvaljen od struke i kritike.

 

Legendarni australski gitarist svoju profesionalnu karijeru gradi više od dva desetljeća, pritom surađujući s vrhunskim glazbenicima, a stotine tisuća fanova diljem svijeta vjerno prate njegovo stvaralaštvo. Jedinstven stil sviranja koji je proslavio Tommy Emmanuela, finger style, neodoljivo podsjeća na način na koji pijanisti proizvode glazbu na klaviru, korištenjem svih deset prstiju. Umjesto pratećeg benda, Tommy Emmanuel koristi samo jednu gitaru na kojoj sam istovremeno izvodi melodijske, bas i perkusionističke dionice. Gitaristička legenda Chet Atkins, inače prvi Emmanuelov uzor, u međuvremenu je postao jedan od njegovih najvećih obožavatelja.

 

Uz gitarističku legendu koja će u sklopu Festivala gitare održati koncert 2. kolovoza na Crekvini, dan ranije 3. kolovoza nastupit će beogradski indie bend Stray Dogg, koji je nedavno na promociji svog novog hvaljenog albuma “Come Along Wind” oduševio zagrebačku publiku u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, te zagrebački indie blues gitarist Bebé Na Volé, po mnogočemu jedinstvena pojava na domaćoj nezavisnoj sceni. Posljednjeg dana Festivala gitare, u Kastav dolaze izuzetno talentirani virtuozi klasične glazbe Ana i Viktor Vidović.

 

Paket ulaznica za cijeli Festival gitare može se nabaviti od od petka, 18. ožujka, i to po promotivnoj cijeni od 190,00 kn. Ulaznice je moguće kupiti putem portala mojekarte.hr te na sljedećim prodajnim mjesta: Dallas Records (Tkalčićeva 7, Zagreb), Dallas Records (Splitska 2a, Rijeka), Antikvarijat Ex libris (Riva Boduli 3B, Rijeka), Foto Revija (Užarska 28, Rijeka) te New Sound (Trg maršala Tita 2, Matulji). Ulaznice za pojedinačne koncerte u pretprodaji iznose 40,00 kn (Stray Dogg, Bebé Na Volé), 120,00 kn (Tommy Emmanuel) i 50,00 kn (Ana i Viktor Vidović).

Details

Start:
1 kolovoz, 2016 u 20:00
End:
3 kolovoz, 2016 u 23:55
Cost:
Kn40 – Kn190
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , ,

Venue

Crekvina
Kastav, Hrvatska + Google Map