Loading Events
  • This event has passed.

Treća večer Hrvatskog filmskog ljetopisa: ‘Film i glazba uživo!’ u Kinu Tuškanac

20 siječanj, 2017U petak, 20. siječnja, od 19 sati, u kinu Tuškanac u Zagrebu održat će se Treća večer Hrvatskog filmskog ljetopisa, naslovljena ‘Film i glazba uživo!’

'Film i glazba uživo!' u Kinu Tuškanac
‘Film i glazba uživo!’ u Kinu Tuškanac

Povod je nedavno objavljen novi broj Hrvatskog filmskog ljetopisa (86-87) posvećen glazbi na filmu. Program Treće filmske večeri Hrvatskog filmskog ljetopisa otvorit će u 19 sati nastup glazbenog trija Pavla Miljenovića koji će u predvorju izvoditi nezaboravne standarde filmske glazbe. Uz izbor pića, posjetitelji mogu uživati u ugodnoj atmosferi i razgovoru o filmu.

 

U 20:15 u Velikoj dvorani na rasporedu je tribina o filmskoj glazbi u kojoj sudjeluje muzikološki, filmološki, dirigentski i pijanistički trio: Irena Paulus, Marijan Tucaković i Nikica Gilić. Bit će riječi o načinima upotrebe i povijesti glazbe na filmu, uglednim hrvatskim i svjetskim filmskim skladateljima, kao i o temama iz aktualnog broja Ljetopisa: glazbi suvremenih uspješnica, nastupima klasičnih pijanista u igranim i animiranim filmovima, Almodóvarovim vezama s popom i glazbom svijeta te žestokim očitovanjima punka na ekranu.

 

U 21 h na programu je film „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story, r: Robert Wise, Jerome Robbins, 1961), ekranizacija popularnog brodvejskog mjuzikla koja je nadrasla svoj predložak i postala nezaobilaznim glazbeno-plesnim klasikom sedmeumjetnosti. Partitura Leonarda Bernsteina zavila je slavnu Shakespeareovu melodramu u note nezaboravnih pjesama kao što su “America”, “Maria”, “I Feel Pretty”, “Tonight”, “Somewhere” i “Jet Song”, dok ju je koreografija Jeromea Robbinsa rasplesala diljem urbanih vizura New Yorka. Ne čudi stoga da je „West Side Story“ jedan od najnagrađivanijih (pripalo mu je i deset Oscara) i omiljenijih mjuzikala svih vremena.

 

Raspored:

 

19 sati, Predvorje kina Tuškanac – Nastup glazbenog trija Pavla Miljenovića s programom filmskih standarda

 

20:15, Velika dvorana kina Tuškanac – Tribina “Filmska glazba”, sudjeluju: Irena Paulus, Marijan Tucaković i Nikica Gilić

 

21 sat, Velika dvorana kina Tuškanac – Priča sa zapadne strane (West Side Story, r: Robert Wise, Jerome Robbins, 1961, 151 min)

 

Ulaznice 15 kuna (10 kuna za članove Filmskih programa)

 

U sklopu filmskih večeri organizira se i promotivna prodaja aktualnog i prethodnih brojeva Hrvatskog filmskog ljetopisa.

 

Sve informacije nalaze se na: www.hfs.hr.

Details

Date:
20 siječanj, 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn10 – Kn15
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , ,

Venue

Kino Tuškanac
Zagreb, Hrvatska + Google Map