Loading Events
  • This event has passed.

Tribina: Pečat osamdesetih – Osamdesete nisu samo novi val

8 svibanj, 2015Tribina će se održati u petak 8. svibnja s početkom u 20:00 sati u Društvenom centur Rojc (Dnevni boravak) u Puli.

Tribina: Pečat osamdesetih
Tribina: Pečat osamdesetih

Iako novi val i osamdesete ne prestaju biti tema koja se već desetljećima provlači kroz sve medijske pore kada se govori o popularnoj glazbi na ovim prostorima, iste te osamdesete su samo jedna dekada 20. stoljeća i tek jedna stepenica u razvoju popularne glazbe i glazbenih žanrova. Zbog te površnosti rasprava, tekstova i priloga o osamdesetima, koje nije obilježio samo novi val već čitav niz kreativnih glazbenika sa alternativne scene ali i rekordno uspješnih estradnih zvijezda, pojavila se potreba o njima progovoriti objektivno i od strane samih sudionika tog vremena kao i glazbenih stručnjaka.

 

Upravo iz navedenih razloga, u petak 8. svibnja će se u Puli u Dnevnom boravku DC Rojc s početkom u 20 sati održati tribina pod nazivom ‘Pečat osamdesetih’. Razgovor će moderirati glazbeni kritičar Dubravko Jagatić a na tribini sudjeluju Ante Perković – glazbeni kritičar, glazbenik i publicist (Zadar), Goran Tarlač – glazbeni kritičar, novinar i publicist (Beograd), Petar Janjatović – glazbeni kritičar, novinar i publicist (Beograd), Miro Kusačić – glazbenik i vođa pulske rock grupe Messerscmitt (Pula) i Josip Pino Ivančić – umjetnik i performer (Pula).

 

Tribinu organizira Savez udruga Rojca u suradnji sa Art&Music-om.

Details

Date:
8 svibanj, 2015
Time:
20:00 - 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Društveni centar Karlo Rojc
Pula, Hrvatska + Google Map