Loading Events
  • This event has passed.

Trio Franolić Ćulap Jovanović promovira novi album ‘Faza’ u Rijeci i Zagrebu

13 veljača, 2019Franolić Ćulap Jovanović u u riječkom Book Caffeu Dnevni Boravak nastupaju 12. veljače, a dan kasnije, tj. 13. veljače u zagrebačkom Saxu.

  • 2
    Shares
Franolić Ćulap Jovanović

„Faza” donosi devet autorskih kompozicija skladanih u makamima (arapskim ljestvicama). Odsvirane su na oudu – arapskoj lutnji (Franolić), udaraljkama (Ćulap) i usnoj harmonici (Jovanović). U skladbama se miješaju arapska glazba, balkanski ritmovi, indijske rage, jazzi blues. I sami nazivi većine od devet skladbi su skraćenice od naziva originalnih makama ljestvica, a upućuju na određenu ljestvicu u kojoj je kompozicija skladana, npr. „Nah” je izveden od makama Nahawand-Kabir. Naziv albuma „Faza” upućuje na trenutni glazbeni izričaj trija Franolić Ćulap Jovanović.

Dražen Franolić i Kamenko Ćulap godinama su razvijali specifičan orijentalni stil iz kojeg je proizašao materijal za albume „Česma” (2009.) i „Bujrum” (2013.). Na albumu „Put” (2016.) u tu se glazbu prirodno uklopila usna harmonika Marka Jovanovića. Meditativnost ouda, te toplina i sjeta usne harmonike prožimaju se s ritmom egzotičnih udaraljki.Elementi tradicionalne balkanske glazbe i utjecaj narodne glazbe ovom su triju glavno polazište za nadopunjavanje orijentalnog stila jazzom, bluesom i etnom te spontano stvaranje novih glazbenih oblika. Album „Faza” izlazi za Geenger Records 22. veljače 2019. Izdavanje albuma potpomoglo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Cijena ulaznica za Sax: 35 kn u pretprodaji, 45 kuna na dan koncerta. Pretpodaja ulaznica: Klub Sax, Palmotićeva 22, Zagreb

  • 2
    Shares

Details

Date:
13 veljača, 2019
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
35kn – 45kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Sax
Zagreb,
  • 2
    Shares