Loading Events
  • This event has passed.

Trobecove krušne peći i Brujači u Vintage Industrial Baru

12 travanj, 2018U četvrtak 12. travnja u Vintage dolazi jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, koji aktivno djeluje od 1981. godine, a i kad se jednom čuje ime, teško da se može zaboraviti – Trobecove krušne peći! Uz njih nastupit će i još jedni heroji zagrebačke scene – Brujači koje karakterizira opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal što stvara njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na dansemacabre.

  • 3
    Shares
Trobecove krušne peći i Brujači u Vintage Industrial Baru

Trobecove krušne peći – Hrvatski je avangardni postpunk bend iz Zagreba. Osnovani su 1981. godine te su se izdvojili od ostatka scene s vrlo intenzivnom, konkretnom i bučnom formi rocka, što mu je dalo epitet avangardnog. Ono što je dodatno djelovalo na budućnost benda je bilo upravo i ime, obzirom da su se nazvali po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu te su u imenu također spomenuli i način na koji se Trobec rješavao tijela svojih žrtava.

Što sviraju? Alternativni rock, punk, postpunk, noise, no wave, psihodeliju s funkom… Nije toliko bitno u koju ćete ih ladicu staviti jer to ionako nećete moći, bitno je da ih pogledate i poslušate uživo!

Brujači su zagrebački bend osnovan još u devedesetim godinama, a u raznim su inkarnacijama, uvijek dosljedni vlastitome izričaju, evoluirali do zvuka kojeg predstavljaju novim albumom Ladanje (Dirty Old Label / GeengerRecords).

Kreativnu okosnicu benda čine Mario Barišin (bas i glas), Franjo Glušac (gitara) i Viktor Krasnić (bubanj, glas), inače članovi raznih srodnih i kultnih projekata (Trobecove krušne peći, Haustor, PeachPit, Franz Kafka Ensemble, Dosh Lee, Šumski…) koji pod znakovitim imenom Brujači stvaraju sasvim novu i specifičnu zvučnu sliku.

Cijena ulaznice: 40/55 kn, u VIB-u i Dirty Oldu.

  • 3
    Shares

Details

Date:
12 travanj, 2018
Time:
21:00 - 23:30
Cost:
40kn – 55kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Vintage Industrial Bar
Savska 160
Zagreb, Hrvatska
  • 3
    Shares