Loading Events
  • This event has passed.

Trodnevna Jazz.hr/jesen nudi koncerte Justina Kauflina, Vesne Pisarović i Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Tria

20 listopad, 2016Od 20. do 22. listopada, u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu, održat će se Jazz.hr/jesen 2016., s nastupima Justin Kauflin Tria, Vesne Pisarović i Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Tria.

Vesna Pisarović
Vesna Pisarović

Američki pijanist Justin Kauflin najvećma se pročuo suradnjama s Clarkom Terryjem i Quincyjem Jonesom. U Zagrebu će predstaviti svoj najnoviji album „Dedcation“, na kojem je demonstrirao sklonost prema post bopu, sjajnu tehniku, pristup koji podsjeća na vokalni, te maštovitost i osjećajnost. Justin Kauflin Trio čine Kauflin, kontrabasist Thomas Fonnesbaek i bubnjar Billy Williams.

 

Još nam najpoznatija kao „domaća pop zvjezdica“ s kraja devedesetih i početka dvijetisućitih, Požežanka Vesna Pisarović već je desetak godina ozbiljno okrenuta jazzu za koji se školovala na studiju jazz pjevanja na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, da bi magisterij iz glazbene izvedbe ostvarila je na Guildhall School of Music and Drama u Londonu. Već podulje živi i radi u Berlinu.

 

Njezin pothvat “Naša velika pjesmarica” kojim se ovom zgodom predstavlja u Zagrebu, ironičan je osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 1950-ih do 1970-ih. Srcedrapateljske balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana – Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije: ogoljujući ih i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljujući u ekscentričnu glazbenu montažu. U tom smislu, umjesto nostalgijske čežnje za starim, ono što nam još jedan plod Vesninog zaokreta jazzu pruža zapravo je iznimno kreativan odnos prema prošlosti.

 

Nepobitan dokaz o tomu da je riječ o „pravoj glazbi“ nudi sastav njezine glazbene družine u kojoj se nalaze pijanist Giorgio Pacorig, bubnjar Zeno de Rossi i legendarni kontrabasist Greg Cohen.

 

Međunarodno afirmiran poljski Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio izvodi profinjenu, suvremenu glazbu koja se napaja na lijepim slavenskim melodijama te istražuje nove zvukovne mogućnosti, spaja DJ pristup s akustičnim glazbalima, nove trendove s tradicijom…. Grupu čine pijanist Pawel Kaczmarczyk, kontrabasist Jakub Dworak i bubnjar Dawid Fortuna.

 

Raspored:

 

četvrtak, 20. 10. – Justin Kauflin Trio

 

petak, 21. 10. – Vesna Pisarović: „Naša velika pjesmarica“

 

subota, 22. 10. – Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio

 

Popratni program: Od 20. do 22. 10. 2016., predvorje Muzičke akademije sveučilišta u Zagrebu, izložba „Portreti jazz glazbenika“grafičkog dizajnera i slikara Borisa Bućana, otvorenje 20. 10. u 19.30 h.

 

Četvrtak, 20. 10. 2016. u 11 h – Muzička akademija u Zagrebu, soba 438, 4 kat – glazbena radionica Justina Kauflina.

 

Cijena ulaznice za koncert 20. 10. iznosi 100 kn, a za koncerte 21. i 22. 10. – 70 kn. Učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi Jazz kluba Zagreb imaju popust od 20% . Cijena paketa ulaznica za sva tri koncerta iznosi 192 kn.

Details

Start:
20 listopad, 2016 u 20:00
End:
22 listopad, 2016 u 23:00
Cost:
Kn70 – Kn192
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Muzička akademija
Zagreb, Hrvatska + Google Map