Loading Events
  • This event has passed.

TUP! – Tekstopisci u poeziji: novi program u zagrebačkom Vinylu otvara Mile Kekin

29 ožujak, 2016U zagrebačkom klubu Vinyl počinje novi kulturno-glazbeni program – ‘TUP! – Tekstopisci u poeziji’, koji predstavljaju Mirela Priselac Remi i Hrvatsko društvo skladatelja sa svojom stručnom službom HDS ZAMP. Prvo izdanje tribine na rasporedu je u utorak, 29. ožujka u Vinylu u Bogovićevoj 3 (Zagreb), u 18 sati, a gost je Mile Kekin, neponovljivi tekstopisac i autor Hladnog piva.

TUP! - Tekstopisci u poeziji
TUP! – Tekstopisci u poeziji

Jednom mjesečno Remi će na kulturnoj tribini ugostiti poznate hrvatske glazbenike – autore i tekstopisce – s kojima će razgovarati o njihovom kreativnom radu, s naglaskom na stihove uglazbljenih pjesama i poeziji. Nakon razgovora, gost tekstopisac ustupit će jedan od svojih tekstova koji će Remi, uz pomoć vrsnih kolega instrumentalista – na licu mjesta – uglazbiti i “preokrenuti”, stvarajući novo glazbeno djelo.

 

Cilj tribine i glazbenog performansa jest pokazati polivalentnost stihova koji uz drukčiju glazbenu pratnju poprimaju novi život. Također, u zanimljivom razgovoru s gostima – autorima, poetama i tekstopiscima – saznat će se više o njihovom pisanju, inspiraciji i skrovitim “pozadinskim pričama” slavnih pjesama.

 

Kulturno-glazbeni program “TUP!” jedinstvena je prigoda da pobliže upoznate prekaljene tekstopisce i pjesnike u neposrednom razgovoru “jedan-na-jedan” i istražite nepresušno vrelo njihove inspiracije. Također, njihove poznate pjesme imat ćete prilike čuti u novom ruhu, u izvedbi Remi i pratećih instrumentalista, u maštovitim postavama.

 

Voditeljica tribine je Mirela Priselac Remi, a glazbeni performans u ožujku osmislit će uz pomoć mladog zagrebačkog producenta i multi-instrumentalista Saše Miočića i basista Konrada Lovrenčića.

 

Ulaz je besplatan!

Details

Date:
29 ožujak, 2016
Time:
18:00 - 21:00
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

Vinyl
Bogovićeva 3
Zagreb, Hrvatska
+ Google Map