Loading Events
  • This event has passed.

U borbu za ‘Zlatne motorke’ na X. Trash film festivalu kreću 84 filma iz 19 zemalja

9 rujan, 2015Na natječaj za prijavu filmova za ovogodišnji, jubilarni X. Trash film festival, stigla su 84 filma amaterskih filmaša iz cijelog svijeta.

X. Trash film festival
X. Trash film festival

U petak, 15. svibnja, zatvoren je natječaj za prijavu filmova za jubilarni X. Trash film festival. Prijavljena su 84 filma iz 19 zemalja. Svoje filmove prijavili su amaterski filmaši iz Hrvatske, Japana, Španjolske, Argentine, Brazila, Francuske, Litve, Njemačke, Hong Konga, SAD-a, Italije, Meksika, Slovenije, Grčke, Irske, Belgije, Izraela, Portugala i Indije. Pred filmskim selektorom festivala Slobodanom Runjakom sada je težak zadatak pregledati sve pristigle filmove i odabrati one koji će se u rujnu, u sklopu jubilarnog X. Trash film festivala, boriti za festivalske nagrade, popularne “Zlatne motorke”.

 

X. Trash film festival bit će održan u Varaždinu od 9. do 12. rujna 2015. godine. Na jubilarnom desetom festivalu, organizatori će pružiti priliku amaterskim filmašima iz cijelog svijeta da prošetaju crvenim tepihom i pogledaju svoje video uratke na velikom kino platnu. U sklopu festivala bit će prikazani odabrani filmovi koji će se boriti za festivalske nagrade “Zlatne motorke” u kategorijama borilački, SF, akcijski i horror film. Jednu “Zlatnu motorku” dodijelit će, tradicionalno, i festivalska publika.

 

Trash film festival prilika je i za prisjećanje na neke zaboravljene glazbene umjetnike, za upoznavanje s načinom izrade filmova te za široku raspravu o trash kulturi. Tema ovogodišnjeg festivala, članovi stručnog žirija te glazbeni izvođači i svi ostali detalji vezani uz festival bit će objavljeni na konferenciji za novinare koja će biti održana uskoro.

 

Više detalja o samom festivalu možete pronaći na www.trash.hr, a pozivaju se sve ljubitelje trash umjetnosti da prate Facebook stranice festivala.

Details

Start:
9 rujan, 2015 u 17:00
End:
12 rujan, 2015 u 23:55
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , ,

Venue

Vipe lokacija
Varaždin, Hrvatska + Google Map