Loading Events
  • This event has passed.

‘Gruhak – U čast Indexima’ – glazbena poslastica na pozornici Orsula u Dubrovniku

18 srpanj, 2015Ljetna glazbena poslastica ‘Gruhak – u čast Indexima’ dovesti će hitove legendarnih Indexa, grupe uz koju su odrasle mnoge generacije, 18. srpnja u Park Orsulu.

Gruhak u čast Indexima
Gruhak u čast Indexima

Ovoga ljeta u čarobnom ambijentu Parka Orsule na zahtjev mnogobrojnih Dubrovčana, koji neprestano pitaju kad će se ponovno dogoditi bajka koju su im prije tri godine priredili Gruhaci, nudeći im autentičnu izvedbu hitova legendarnih Indexa u kazalištu Marina Držića, omiljeni dubrovački band odlučio je svojim sugrađanima ponoviti glazbenu večer o kojoj mnogi i dan danas rado pričaju. Na koncertu u travnju 2012. godine u kazalištu Marina Držića malo tko je ostao ravnodušan vjernim izvedbama pjesama Indexa. Interes je bio velik, karte su planule čim su puštene u prodaju, a nakon odlične dvosatne svirke publika ih je ovacijama pozivala na bis. Nevjerojatna energija osjećala se te noći u Kazalištu Marina Držića. Teško je bilo reći tko je više uživao, Gruhaci na sceni ili publika u prepunom kazalištu.

 

Za one koji su propustili koncert prije tri godine ovo je izvanredna prilika da uživo čuju najpopularnije pjesme Indexa . Ne moramo posebno isticati da su Indexi jedna od najranijih i najtrajnijih muzičkih grupa u bivšoj Jugoslaviji koja uživa popularnost među generacijama sljedbenika rock muzike, a i šire. Bili su temelj regionalne muzičke povijesti i utjecali na mnoge izvođače. Tko god je čuo Gruhakovu izvedbu pjesama Indexa, pa čak i sam Fadil Redžić, nekadašnji basist sarajevskih legendi, morao je priznati da nije doživio vjerniju interpretaciju. Ni nacionalne ni regionalne TV i radio postaje nisu ostale ravnodušne prema Gruhakovoj live izvedbi, te su u više navrata bili gosti glazbenih emisija gdje su svirali pjesme Indexa.

 

Koncert počinje u 21:30 h. Pretprodaja ulaznica u Luži (Kino Sloboda) i na kiosku od Orsule, cijena 70 kn, na dan koncerta 80 kn.

Details

Date:
18 srpanj, 2015
Time:
20:30 - 23:55
Cost:
Kn70 – Kn80
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Park Orsula
Dubrovnik, Hrvatska + Google Map