Loading Events
  • This event has passed.

U Kset dolazi The Kandinsky Effect

5 studeni, 2013Rasprodan klub i odlična atmosfera na premijeri novog programa; jazz se u KSET vratio u stilu. Već 5. studenog ZEZ drugi put otvara svoja vrata uz The Kandinsky Effect.

The Kandinsky Effect (Foto: Jim Rosemberg)

Drugi  ZEZ-u ugostit će trojac The Kandinsky Effect čiji posljednji album Synesthesia dobiva hvalospjeve jazz kritike diljem svijeta. Začeti su na kozmopolitskoj jazz sceni Pariza, rasli su na američkim cestama, a na njih su utjecale i moderne struje elektronske glazbe. Trenutno su bazirani u Parizu i New Yorku. Caleb Dolister na bubnjevima zadužen je za čvrsti groove koji dominira njihovom glazbom, iza suptilne elektronike i bas gitare stoji Gaël Petrina, a tu je i saksofonist Warren Walker. Njihova glazba je timski rad u kojoj se dominacija instrumenta prebacuje kao lopta u Barceloninoj tika taka igri. Granice jazza brišu dotičući, osim elektronske glazbe, rock i hip hop.

Magazin The New York City Jazz Record primjećuje veliki utjecaj drum’n’bassa na The Kandinsky Effect. Calebovo sviranje uspoređuju s izlomljenim ritmovima Aphex Twina (čije pjesme  ponekad sviraju u jazz interpretaciji), pritom zvuk analogne sinteze postižu pedalboard efektima kroz koje provlače bas gitaru, ali i saksofon. The Kandinsky Effect je sastav koji se jednako sviđa ljubiteljima jazza i eksperimentalne glazbe kao i ljubiteljima drum’n’bassa i modernih struja u elektronskoj glazbi.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 45 kuna, na ulazu karta će koštati 60 kuna. Studenti uz predočenje važeće X-ice na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 30 kuna. Ulaz se otvara u 20:00 h, a koncert počinje u 22:00 h. Broja karata je ograničen na 200 karata.

Details

Date:
5 studeni, 2013
Cost:
30kn – 60kn
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Kset
Zagreb, Hrvatska + Google Map