Loading Events
  • This event has passed.

U pol’ 9 kod Sabe i Zvonka Obajdin na Začaranoj Močvari

5 svibanj, 2016U četvrtak 5. svibnja u sklopu Začarane Močvare u zagrebačkoj Močvari nastupit će U pol’ 9 kod Sabe i Zvonka Obajdin.

U pol' 9 kod Sabe
U pol’ 9 kod Sabe

U sklopu ovogodišnjeg rođendana Močvare četvrtak 5. svibnja posvećen je svima onima koji su žedni ženskog stvaralaštva, nježnih melodija, intimnih stihova i ugodne akustičarsko-električne atmosfere. U jeku proljeća ove večeri u Močvari procvast će i neke nove pjesme, kao i stare u novom ruhu. Publika će imati priliku premijerno čuti nove pjesme sa dva albuma koji će vrlo brzo ugledati svjetlo dana. nastupit će Zvonka Obajdin, inače frontwoman benda Svemir, u jednom neobičnom izdanju, okružena pedalama i efektima, i pripremiti novi zvuk koji će isporučiti na svom trećem albumu koji samo što nije vani. Iza Zvonke će nastupiti cure i dečko iz U pol’9 kod Sabe koji će skupa s Močvarom proslaviti svoj sedmi rođendan i odsvirati nove pjesme.

 

Zvonka Obajdin (Zagreb) – Na ovogodišnjem rođendanu Začarane Močvare ponovno će svirati i Močvarina stara znanica Zvonka Obajdin, koja s Močvarom dijeli dugu i lijepu povijest. Jedan od prvih Zvonkinih koncerata, samo tri mjeseca nakon njenog javnog debuta, bio je upravo nastup povodnom proslave ponovnog otvaranja Močvare u svibnju 2009-te, a od tada do sada Zvonka se popela na stage Močvare još desetak puta, ili samostalno, ili kao gošća drugim izvođačima ili sa svojim bendom “Svemir”. Ti nastupi uključuju i sudjelovanje na velikom kantautorskom festivalu kojim je upravo na Začaranoj Močvari 2012-te kroz dva tematska festivala predstavljeno po deset muških i deset ženskih kantautora sudionika cvatuće kantautorske scene u Hrvatskoj, te nastup na petnaestom rođendanu Močvare 2014-te. Govoreći o Svemiru, treba reći da je bend do sada izdao dva hvaljena albuma, koji su oba zauzeli visoke pozicije na top listama najboljih nezavisnih glazbenih izdanja na nizu regionalnih portala, radijskih emisija ili glazbenih blogera. Zanimljivo je da je bend upravo sada u studiju gdje dovršava treći album, koji izlazi u svibnju, a pjesme s njega već su počeli pomalo predstavljati na svom youtube kanalu. Na novom albumu, Svemir još više obogaćuje zvuk, šireći ga i nadograđujući na temelje akustične kantautorske glazbe s kojom su započeli, i kao što je već na drugom albumu Svemira bilo naznačeno, sve veću ulogu preuzima zvuk električne gitare. Na tom tragu, Zvonkin solo nastup ovoga puta neće biti s (očekivanom) akustičnom gitarom, već uz električnu i pripadajuće efekte, a na repertoaru će se uz pjesme s prva dva albuma naći i poneka nova koja se upravo sprema za objavu.

Zvonka Obajdin (Foto: Tomislav Sporiš)
Zvonka Obajdin (Foto: Tomislav Sporiš)

Bend U pol’ 9 kod Sabe ovog proljeća slavi 7. rođendan. Osnovan 2009. nakon što pet frendica prekida svoje ljubavne veze i spas traži u sviranju loše pop glazbe u garsonjeri tadašnje gitaristice svakog petka u pol’ devet. Stvar se komplicira jer se cure zaljubljuju u glazbu i odlučuju kad-tad postati “pravi bend”. Sedam godina kasnije snimaju svoj drugi album… Kreativni pogon ovog benda su klavijaturistica Ana Opalić i pjevačica Martina Zvonić koje pišu glazbu i tekstove. Glazbu su im svrstali negdje između indie popa i cabareta, a bend od svojih prvih dana ima epitet queer i aktivistički. Ono po čemu su najposebniji jest to da su prvi odlučili ispričati, bolje reći otpjevati neke na domaćoj glazbenoj sceni do sada neispričane priče. Na bubnjevima je Zrinka Kolarić, na električnoj gitari Goran Bogunović, na saxu i na akustičnoj gitari Dragana Hrnkaš i na basu Helena Bučko. Bend U pol’ 9 kod Sabe upravo završava svoj 2.album “Stoj na glavi” u Funhouse studiju u Zagrebu a producira ga Berko Muratović. Cure su potpisale za Aquarius Records a suradnja je započela izdavanjem singla “Čudesna”. Singl ima i video spot u kojem gostuje nagrađivana plesačica Zagrebačkog plesnog centra Aleksandra Mišić. Cure su se upravo vratile sa svirke u Beogradu a spremaju se i potegnuti do Dubrovnika sredinom lipnja da zasviraju u Lazaretima.

 

Cijena ulaznice: 30 kuna

Details

Date:
5 svibanj, 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn30
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , ,

Venue

Močvara
Zagreb, Hrvatska + Google Map