Loading Events
  • This event has passed.

U Zaboku završni koncert i dodjela nagrade 17. HGF-a

14 lipanj, 2013Nakon 11 izlučnih koncertnih večeri u Zaboku, Zagrebu, Rijeci, Splitu, Čakovcu i Županji, 3 finalne večeri te grande finala s gostima The Godfathers iz Londona u zagrebačkom Vintage Industrial Baru i zabočkom Regeneratoru – ovogodišnjem 17. po redu HGF demo festivalu ostala je još samo završna svečana koncertna večer s dodjelom nagrada. Ista će se dogoditi u ZCUK (Zabočki centar urbane kulture) Regenerator, u petak, 14. lipnja ove godine.

Pištolj na gumene metke

Tom će prilikom u Zaboku nastupiti prošlogodišnji pobjednici HGF demo festivala, sisački sastav Pištolj na gumene metke te legendarno Zabranjeno pušenje. Uz ovogodišnjeg pobjednika za najbolji demo bend u sezoni 2012/2013, zagrebački sastav „Mangora“, bit će dodijeljene i dvije posebne HGF demo nagrade. Prva ide u ruke glazbenog entuzijasta i novinara Vladimira Horvata, popularnog Horvija, za osobni višegodišnji doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske, a druga Udruzi za promicanje glazbeno-scenske kulture IKS – Labin za doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske u sezoni 2012/2013.

Kao i nekoliko godina unatrag, ovih dana izlazi i kompilacisjki CD s pjesmama svih 17 finalista 17. HGF demo festivala koje pretpremijerno možete poslušati na: http://www.spona.com.hr/albums/17hgf/

Odlična vijest je i da će do petka 14. lipnja u Regeneratoru vani službeno biti i album prvijenac prošlogodišnjih pobjednika, sisačkih Pištolj na gumene metke, a snima se i prvi singl ovogodošnjih pobjednika, sastava Mangora – čime HGF još jednom potvrđuje da je festival s opipljivim rezultatima te da je Zabok definitivno jedan od najrokerskijih malih gradova u Hrvatskoj.

Venue

ZCUK – Zabočki centar urbane kulture
Zabok, Hrvatska + Google Map